Slotte og Herregårde

Fyrster, herremænd og -fruer har til alle tider været samlere: jord, bygninger, kunst, jagttrofæer, smykker, rariteter m.m.
Ser man på alverdens TV-programmer om antikviteter og loppefund, er det en passion, der deles af mange. Derfor er temaet for dette års kursus ”Slotte, herregårde og kunsten at samle”.
Vigtigst er dog besøgene på de store, flotte huse og den ene udflugtsdag går til de arkitektoniske perler: Clausholm Slot, Gl. Estrup Herregård og Rosenholm Slot. Alle tre steder vil vi – sammen med lokale eksperter og rundvisere – fordybe os i spændende hjørner af dansk adels- og bygningshistorie.

Efter et oplevelsesrigt besøg i Nørup Kirke, skabt af en af Danmarks største godssamlere; rundes kurset af med manér. Vi får en guidet rundvisning på Koldinghus, hvor vi bl.a. skal se ”Himmelsten” – H.K.H. Prins Henriks samling af orientalsk jadekunst.  Samlingen står til daglig på Fredensborg Slot, Amalienborg og Château de Cayx, og tæller over flere tusinde genstande. Prins Henrik introducerer selv samlingen gennem små kortfilm.

På højskolen er den gamle hovedbygning en smuk kulisse i pauserne mellem foredrag om kongelige samlinger, antikviteter, auktioner m.m. Tidligere museumsformidler Annemarie Kruuse er kursusleder på 9. sæson.

Højdepunkter

  • Clausholm Slot
  • Gl. Estrup Herregård
  • Rosenholm Slot
  • Engelsholm Slot
  • H.K.H. Prins Henriks udstilling på Koldinghus
  • Foredrag om antikviteter og samleobjekter
  • Kompetent kursusledelse
  • Højskolesang og fællesskab

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.200 ,-
Enkeltværelse*:    kr. 4.600 ,-

Kurset foregår i dagene

21. – 25. august 2017

*Rabat til medlemmer af Ældre Sagen- kr. 250.

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding

Tilmeld dig her

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart. Ved afbud før 14 dage frafalder der et indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 14 dage før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk

Brochure for Slotte og Herregårde
Få tilsendt brochure