Det skønne liv i perspektiv

”Livet er en morgengave”, skriver Benny Andersen, og det er den gave, vi pakker ud på dette kursus. Vi dyrker fællesskabet om sanseligheden. Vi fordyber os i sangen, fortællingen, naturoplevelsen, bevægende foredrag og kloge hænder, og vi skaber nye dimensioner i livet.

Kurset omfatter 3 hovedfag, der udtrykker forskellige former for livsudfoldelse og sanselighed. Du vælger ved tilmelding det hovedfag, du i ugens løb vil fordybe dig i. Du kan vælge mellem kor, vandringer eller strikning, alt efter hvordan du i denne uge vil søge livets skønne sider.

·         Strikning – v/underviser Vithard. Kendt som “Prince of Knitting” og fra “Den store strikkedyst” på tv
·         Vandring og fortællinger v/Nis Thomsen – Lær Grejsdalen og Vejleegnen at kende
·         Syng dig glad v/Heidi Bisgaard Johndal – korsang med både takt og tone

I al den øvrige tid deltager du sammen med alle andre på kurset i de mange fælles højskoleaktiviteter. Her begejstres og forundres vi sammen over de indtryk og muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang og gør plads til eftertanken i mødet med livets mangfoldige udtryk. Det bliver en skøn uge.

Se program for ugen her

Fælles udflugt
En forkælelsestur for sande livsnydere! En hel dag med fokus på gode smagsoplevelser for sande livsnydere. Vi har udvalgt nogle af de bedste, lokale specialvareproducenter, som alle har fokus på gammeldags kvalitetshåndværk og udvalgte råvarer, og som tryller med ingredienserne, så der fremkommer helt unikke produkter.

Med bus kører vi i samlet flok til Vejle, hvor vi hos Brød og Co. nyder den lækre friskbryggede kaffe og smager på det rustikke, prisvindende brød, som er kendt over det ganske land for sin enestående kvalitet. Vejles Latinerkvarter byder også på andre spændende virksomheder, og vi får besøg af repræsentanter fra Vanilla Chocolatier og Happy Juicery.

Alle producenterne vil fortælle deres særegne historie. Efter lidt tid på egen hånd i Vejle Midtpunkt, kører vi til idylliske Hopballe Mølle, hvor vi spiser en dejlig frokost med alt godt, der rimer på velfærdskyllinger.

Eftermiddagen tilbringes først på det lokale whiskydestilleri, Fary Lochan, hvor vi, efter en grundig rundvisning, også smager lidt på de våde varer. Her laves både single malt whisky i høj kvalitet, snaps, gin og likør.

Inden turen går tilbage til højskolen, lægger vi vejen forbi Engmarksgården, som har specialiseret sig i økologisk is fra egne jerseykøer. Har man flere smagsløg, der skal forkæles, kan aftenen rundes af med håndbrygget Brandbjergøl, fra lokal producent.

Workshops

Syng dig glad

Er du en af dem, der bare bliver i godt humør af at synge? Nyder du fællesskabet og samhørigheden gennem sangen og samværet? Så lad faget ”Syng dig glad” være med til at sætte præg på dit forår.

Vi vil hen over ugen arbejde med forskellige musiske genrer. I vil blive præsenteret for lettere flerstemmige satser og arrangementer, der vil spænde vidt fra klassiske udtryk til mere moderne former.

I løbet af ugen vil der også blive arbejdet med stemme, krop og dynamik, og workshoppen vil give dig rig mulighed for at få smurt både stemmen og humøret med dejlige sange og gode grin.

Onsdag aften bliver der i forbindelse med festaftenen arrangeret en lille koncert, hvor koret vil give en smagsprøve på, hvad vi har arbejdet med.

Vandring og fortællinger

Oplives du af naturoplevelser, gode fortællinger og historiens vingesus? Så må valget falde på ugens skønne vandreture.

Turene gennem Vejle Ådal, Grejs Ådal og Grejsdalen er små opdagelsesrejser gennem
vigtige kapitler i Danmarkshistorien og en yderst varieret og smuk natur. En natur som i høj grad er skabt af isens og vandets kraft gennem mange tusinde år. Landskabet varierer og bugter sig på imponerende vis, som sjældent ses i Danmark, og ådalene gennemskæres af dybe slugter, som vandet har formgivet gennem tiderne. Historisk set er området præget af en række dramatiske sceneskift. Det helt særlige er naturligvis, at jernalderkrigerne bosatte sig i dette frodige område. Gorm den Gamles og Harald Blåtands vikinger slog deres folder i Brandbjergs baghave og satte deres præg på både området og eftertiden.

Vandringerne vil variere i længde og sværhedsgrad.

Vi skal besøge Brandbjerg Sønderskov og have en præsentation af nærområdets
spektakulære urørte naturskov med en enestående flora. Ca. 3 km.

”Bjergvandring” i Danmarks længste og skønneste tunneldal – Vejle Ådal – fra Nybjerg Mølle til Runkenbjerg. 10-12 km

Naturvandring omkring Fårup Sø – en af områdets største søer. Ca. 9 km – med mulighed for forlængelse i Jelling Skov’s meget alsidige natur.

Alpelandskabet Grejsdalen – Kraftige stigninger og fald i ”Lille Schweiz”. Ca. 4 km.
Turene guides på sikker vis af Nis Thomsen, der, som tidligere skovfoged i lokalområdet, kender alle de gode fortællinger.

Strikning

Har du mod på at udfordre grænserne for strikningens kunst? Så lad dig inspirere til nye vinkler og muligheder på strikketøjet og kom godt i gang med store eller små strikkepro¬jekter; et sjal, en trøje, en karklud. Kun din fantasi sætter grænserne for, hvad du kan kaste dig ud i.

Vi skal undersøge, diskutere og lade os inspirere af det smukke og skønne i livet og i vore omgivelser. Med udgangspunkt i inspirationen kommer vi til at arbejde med forskellige de¬taljer, materialer og teknikker, og du får vejledning i designprocessens mange muligheder, og hvordan du finder vej videre efter kurset fx med hjælp fra særligt gode hjemmesider.

Vi skal smitte hinanden med nysgerrighed og afprøve og undersøge strikningens mange muligheder og opdage nye veje i strikningens verden. Vi tager billeder, samler materiale og laver strikkeprøver for at lade os inspirere, og vi omsætter det til strikketøj, der tager ud¬gangspunkt i dine strikkeevner og -ønsker.

Alle skal medbringe garn i mange forskellige kvaliteter, farver og udtryk. Gerne rester og nye bundter, samt pinde i alle mulige størrelser, og husk, at garn kan være mange ting og alt er tilladt!

Strikkedesigner, fiber- og tekstilkunstner, Vithard, leder dig med stor erfaring, åbenhed og indsigt igennem strikningens mange muligheder. Vithard er en erfaren underviser og foredragsholder, han udgør den ene halvdel af dommerduoen i ”Den Store Strikkedyst” og er fast leverandør af strikkedesign til flere garnfirmaer, strikkeblade og DR. Så hos Vithard er både du og din strikning i ”kloge hænder”.

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse: kr. 4.300 ,-
Enkeltværelse: kr. 4.700 ,-

Kurset foregår i dagene

25. – 29. september 2017

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding

Tilmeld dig her

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart. Ved afbud før 14 dage frafalder der et indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 14 dage før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk