Det skønne liv

Det skønne liv

En uge med fordybelse og fællesskab. På hovedfagene dykker vi ned i interesserne – i fællesskabet mødes vi på tværs, opfyldt af sang, fortællinger, håndens værk og naturens skønhed, og vi får det skønne liv sat i perspektiv.

Vandring og fortællinger

Syng dig glad – korsang

Vi fordyber os i sang, fortællinger, naturoplevelser, bevægende foredrag og vi skaber nye dimensioner i livet.

Kurset omfatter 2 hovedfag, som du vælger ved tilmelding. Du kan vælge mellem kor eller vandringer , alt efter hvordan du i denne uge vil søge livets skønne sider.

I al den øvrige tid deltager du sammen med alle andre på kurset i de mange fælles højskoleaktiviteter. Her begejstres og forundres vi sammen over de indtryk og muligheder, livet giver os, vi drøfter verdens gang, møder foredragsholdere der inspirerer til eftertanke, beretter om at følge sin passion og gør plads til det gode grin og fællesskabet. Det bliver en skøn uge.

VANDRING OG FORTÆLLINGER

Oplives du af naturoplevelser, gode fortællinger og historiens vingesus? Så må valget falde på ugens skønne vandreture. Turene gennem Vejle Ådal, Grejs Ådal og Grejsdalen er små opdagelsesrejser gennem vigtige kapitler i Danmarkshistorien og en yderst varieret og smuk natur. En natur som i høj grad er skabt af isens og vandets kraft gennem mange tusinde år. Landskabet varierer og bugter sig på imponerende vis, som sjældent ses i Danmark, og ådalene gennemskæres af dybe slugter, som vandet har formgivet gennem tiderne. Historisk set er området præget af en række dramatiske sceneskift. Det helt særlige er naturligvis, at jernalderkrigerne bosatte sig i dette frodige område. Gorm den Gamles og Harald Blåtands vikinger slog deres folder i Brandbjergs baghave og satte deres præg på både området og eftertiden. Vandringerne vil variere i længde og sværhedsgrad.

Vi skal vandre følgende ruter

Brandbjerg Sønderskov – En smuk Vandretur i brandbjergs egen skov. Uberørt naturskov med et rigt dyre og planteliv, rislende bæk, mosbegroede stammer og er dramatisk landskab. Vi prøver kræfter med den første del af den nyindviede vandresti. en præsentation af nærområdets spektakulære urørte naturskov med en enestående flora, ca 4 km

Randbøl hede og frederikshåb Plantage

Frederiskhåb plantage rummer de mystiske syvårssøer, der med mellemrum dukker op og forsvinder igen – og dermed betyder at landskabet er i evig og markant forandring – men som altid byder på mange oplevelser og Smukke udsigter . Randbøl hede er Danmarks største indlandshede, et område i evig forandring pga flyvesand, der danner større og mindre klitter i området. Ca 9 km.

Vejle Ådal inkl. tørskind grusgrav – vandring i Vejles alper.

Vejles smukke grejsdal er formet af gletcherne i den sidste istid. Den byder på bakker og dale som kan tage pusten fra de fleste, her er rasende smukt og mange gode fortællinger. Denne dag besøger vi også Tørskind grusgrav, som rummer en smuk skulpturpark med bl.a. Robert Jakobsens imponerende værker. Ca 10 km.

Grejsdalen. Istidsbakker og kraftige vandløb. Store terrænfald m gamle vandmøller. De nederste 6 km har Grejs Å et fald på ikke mindre end 25 m. Det stærke fald gav mulighed for at anlægge kornmøller ned gennem dalen. Fra slutningen af 1700-tallet blev flere møller omdannet til industrimøller. Grejs Mølle og Electro- møllen blev klædefabrikker, og i Hammerværket blev der produceret søm. Omkring år 1900 havde Grejsdalen landets største koncentration af industrimøller. Ca 4 km.

Turene guides på sikker vis af Nis Thomsen, der, som tidligere skovfoged i lokalområdet, kender alle de gode fortællinger.

SYNG DIG GLAD

Er du en af dem, der bare bliver i godt humør af at synge? Nyder du fællesskabet og samhørigheden gennem sangen og samværet? Så lad faget ”Syng dig glad” være med til at sætte præg på dit forår. Vi vil hen over ugen arbejde med korsang, I vil blive præsenteret for lettere flerstemmige satser og arrangementer. I løbet af ugen vil workshoppen vil give dig rig mulighed for at få smurt både stemmen og humøret med dejlige sange og gode grin. Torsdag aften bliver der i forbindelse med festaftenen arrangeret en lille koncert, hvor koret vil give en smagsprøve på, hvad vi har arbejdet med.

Ugens indhold – glæd dig blandt andet til:

Onsdag tager vi En forkælelsestur! En hel dag med fokus på gode oplevelser og skønne smagsoplevelser. Med bus kører vi i samlet flok til kongrrnes Jelling og får fortællingen om vikingekongen Harald, der satsede stort, gjorde sig til konge over Danmark, samlede Norden og rejse mange imponerende bygningsværkere, som stadig Idag mystificerer arkæologer og arkitekter. Vi får også tid til på egen hånd at opleve den prisvindende og internationalt anerkendte udstilling. Herfra går turen til det lokale whiskydestilleri, Fary Lochan, hvor der laves både single malt whisky i høj kvalitet, snaps, gin og likør. Efter en kyndig rundvisning med beretningen om både hvorfor og hvordan man får ideen til at satse alt og etablere et whiskydestilleri i Danmark, nyder en veltillavet frokost fra Ålbækslagteren og smager lidt på de våde varer, som er Fary Lochans speciale. Mandag aften – foredrag m forstander Simon Lægsgård Tirsdag højskoleaften Onsdag aften – friaften med mulighed for filmperle Torsdag aften festaften.

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.350 ,-
Enkeltværelse*:    kr. 4.750 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag d. 5. – fredag d. 9. marts 2018 (uge 10) og
Mandag d. 24. – fredag d. 28. september 2018 (uge 39)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding og betaling

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart. Ved afbud før 14 dage frafalder der et indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 14 dage før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk