Det skønne liv

Det skønne liv

Tag med på højskolekursus hvor det skønne liv sættes i perspektiv med fordybelse, fornøjelse, fællesskab og forkælelse, når vi sammen nyder  morgensang, fortællinger, naturoplevelser, bevægende foredrag, udflugt, lækre måltider og den gode højskolestemning.
Du kan hver dag – ud over de klassiske højskoleoplevelser –  vælge mellem:

  • Vandring og fortællinger – vandreture i den skønne natur i Vejle Ådal og Grejsdalen
  • Syng dig glad, lev dig glad – fællessang, højskolesang, samtalespil, korworkshop. Mulighederne er mange – temaet er sang og fortællinger.

Onsdag tager vi En forkælelsestur! En dejlig dag med fokus på gode oplevelser og skønne smagsoplevelser. Med bus kører vi i samlet flok til kongernes Jelling og får fortællingen om vikingekongen Harald, der satsede stort, gjorde sig til konge over Danmark og rejse mange imponerende bygningsværker, som stadig i dag mystificerer arkæologer og arkitekter. Vi får også tid til på egen hånd at opleve den prisvindende og internationalt anerkendte udstilling. Herfra går turen til det lokale whiskydestilleri, Fary Lochan, hvor der laves både single malt whisky i høj kvalitet, snaps, gin og likør. Efter en kyndig rundvisning med beretningen om både hvorfor og hvordan man får ideen til at satse alt og etablere et whiskydestilleri i Danmark, nyder vi en veltillavet frokost fra Ålbækslagteren og smager lidt på de våde varer, som er Fary Lochans speciale.

HØJSKOLEKURSUS MED VANDRING OG FORTÆLLINGER

Oplives du af naturoplevelser, gode fortællinger og historiens vingesus? Så må valget falde på ugens skønne vandreture. Turene gennem Vejle Ådal, Grejs Ådal og Grejsdalen er små opdagelsesrejser gennem en yderst varieret og smuk natur. En natur som i høj grad er skabt af isens og vandets kraft gennem mange tusinde år. Landskabet varierer og bugter sig på imponerende vis, som sjældent ses i Danmark, og ådalene gennemskæres af dybe slugter, som vandet har formgivet gennem tiderne.

Vi skal vandre følgende ruter

Brandbjerg Sønderskov – En smuk Vandretur i brandbjergs egen skov. Uberørt naturskov med et rigt dyre og planteliv, rislende bæk, mosbegroede stammer og er dramatisk landskab. Vi prøver kræfter med den første del af den nyligt indviede vandresti, Grejsdalsstien, og får en præsentation af nærområdets spektakulære urørte naturskov med en enestående flora, ca 4 km

Randbøl hede og Frederikshåb Plantage

Frederikshåb plantage rummer de mystiske syvårssøer, der med mellemrum dukker op og forsvinder igen – og dermed betyder at landskabet er i evig og markant forandring – men som altid byder på mange oplevelser og Smukke udsigter . Randbøl hede er Danmarks største indlandshede, et område i evig forandring pga flyvesand, der danner større og mindre klitter i området. Ca 9 km.

Vejle Ådal inkl. tørskind grusgrav – vandring i Vejles alper.

Vejles smukke Grejsdal er formet af gletchere i den sidste istid. Den byder på bakker og dale som kan tage pusten fra de fleste, her er rasende smukt og mange gode fortællinger. Denne dag besøger vi også Tørskind grusgrav, som rummer en smuk skulpturpark med bl.a. Robert Jakobsens imponerende værker. Ca 10 km.

Grejsdalen. Istidsbakker og kraftige vandløb. Store terrænfald m gamle vandmøller. De nederste 6 km har Grejs Å et fald på ikke mindre end 25 m. Det stærke fald gav mulighed for at anlægge kornmøller ned gennem dalen. Fra slutningen af 1700-tallet blev flere møller omdannet til industrimøller. Grejs Mølle og Electro- møllen blev klædefabrikker, og i Hammerværket blev der produceret søm. Omkring år 1900 havde Grejsdalen landets største koncentration af industrimøller. Ca 4 km.

Turene guides på sikker vis af Nis Thomsen, der, som tidligere skovfoged i lokalområdet, kender alle de gode fortællinger.

SYNG DIG GLAD – LEV DIG GLAD

Ugen igennem på højskolekurset nyder vi hyggelige stunder, sange og viser, gode historier fra fortid og nutid, samt hinandens gode selskab. Sammen deler vi de ting, der gør os glade og knytter os sammen: Sang og fortællinger – om det gode liv, musikken i vore liv og om foråret, der er på vej.  Finder du glæde i fællessang, så vil der ugen igennem være rig lejlighed til at få rørt stemmebåndet til fællessang og korworkshop. Nyder du hyggelige stunder med gode fortællinger og nye bekendtskaber så glæd dig til  samtalespil og lynhistorier. Har du gode minder om sange fra højskolesangbogen, den danske sangskat, eller blot en evergreen, så kan du vælge ønskekoncerten med en vifte af vore yndlingsnumre. Mere info følger snarest her på siden.

Kursusperioder og priser

5 dages højskolekursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.350 ,-
Enkeltværelse*:    kr. 4.750 ,-

Højskolekurset foregår i dagene
Mandag d. 24. – fredag d. 28. september 2018 (uge 39)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding og betaling til højskolekursus

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart. Ved afbud før 14 dage frafalder der et indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 14 dage før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk