SKØNNE EFTERÅRSDAGE PÅ BRANDBJERG

SKØNNE EFTERÅRSDAGE PÅ BRANDBJERG (UGE 41)

KURSUS:

Dette kursus er er kun åbent for medlemmer af Ældre Sagen i Kalundborg.

KURSUSVÆRTER:
Lone Kau og Mai-Britt Riis Pedersen

UNDERVISERE
· PhD i Russisk og Lingvistik, Johannes Kizach
· Højskole- og filmlærer, Mette Øyås Madsen
· Konsulent, Lise Flensburg
· Højskolelærer og musikunderviser, Rasmus Sejersen
· Aktiv Seniordanser, Birgit Ødsted Hansen
· Naturvejleder, Westy Espensen

Kursusprogram

MANDAG DEN 9. OKTOBER
Der er afgang fra Kalundborg kl. 10.00. (Adresse oplyses senere). Med en enkelt strække-ben pause kører vi direkte til Hopballe Mølle, som ligger i naturskønne omgivelser i nærheden af Jelling. Her nyder vi frokosten som består af Hopalles velfærdskyllinger i forskellige afskygninger samt salater og hjemmebagt brød. Herefter kører vi til monumentområdet i Jelling og får en guidet rundvisning og besøger på egen hånd, og i eget tempo, det populære og nyrenoverede museum Kongernes Jelling. Efter endnu en lille køretur ankommer vi til højskolen og får kaffe, te og kage samtidig med en lille præsentation af skolen og kursets program. Indkvartering på enten enkelt- eller dobbeltværelser foregår inden aftensmaden og der bør også være tid til en lille afslapningsstund. Efter middagen mødes vi til fællessang med skolens musikunderviser i foredragssalen.

TIRSDAG DEN 10. OKTOBER
Efter morgenmaden mødes vi til en lille travetur på skolens område. Kursuslederen viser rundt og fortæller om Brandbjergs historie som består af både kærlighedshistorier, mord og tyskervenlige herremænd m.m. Inden frokosten går i foredragssalen og hører filmlærer Mette Øyås Madsen fortælle om Dansk Filmhistorie. Lige fra de første stumfilm, over Babettes Gæstebud og til Lars Von Triers dogmefilm m.m. Om eftermiddagen udforsker vi Brandbjerg Sønderskov sammen med naturvejleder Westy Espensen. Vi deler os i to hold, så der både er noget for de mobile og de knap så mobile.

Vi starter på skolens øvre område og går senere ned i Brandbjerg Sønderskov, som ligger på kanten af Grejsdalen. Efter en tiltrængt kop kaffe er der foredrag/peptalk ved Lise Flensburg. Hun lægger op til debat om synet på ældre og hvordan man slev kan påvirke sit liv i retning af ”den gode seniortilværelse”. Om aftenen indtager vi en to-retters festmenu og tager en svingom sammen med en frisk seniordanser fra lokalområdet.

ONSDAG DEN 11. OKTOBER
Efter en inspirerende morgensamling ved en af skolens undervisere, møder vi Johannes Kizach, som på levende vis vil fortælle os om den store russiske digter, Dostojevskij. Vi hører både om hans forfatterskab og hans liv med alt for meget hasardspil, ulykkelig kærlighed, ophold i Sibirien m.m. Herefter en lille evalueringsseance, hvor vi taler om de sidste par dage inden vi nyder frokostbuffeten på højskolen. Hjemturen starter kl. 13.00 og med en lille rundtur langs havnen/Vejle Fjord, hvor vi kigger på spændende arkitektur, lander vi i Kalundborg igen kl. ca. 16.00.

BRANDBJERGS DAGSFORM
Morgenmad:kl. 7.45 – 8.30
Frokost:kl. 12.00 – 12.45
Aftensmad: kl. 18.00 – 18.45
Der er formiddags-, eftermiddags- og aftenkaffe – og altid med lidt til. Det kan være frugt, hjemmelavet kage, en bolle eller lidt sødt. Kontakt Brandbjerg Højskole hvis du har spørgsmål til programmet eller andet, og husk at oplyse om evt. allergier ved tilmelding, så vi kan tage højde for det.

Kursusperioder og priser

3 dage
Dobbeltværelse: kr. 3.300 ,-
Enkeltværelse: kr. 3.300 ,-

Kurset foregår i dagene
9.- 11. oktober 2017 (uge 41)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding

Tilmeld dig her

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart. Ved afbud før 14 dage frafalder der et indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 14 dage før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk