Skalk ’live’ – tag med tidsskriftet skalk på højskole

Skalk ’live’ – tag med tidsskriftet skalk på højskole (uge 16)

For første gang inviterer Tidsskriftet Skalk sine læsere og andre interesserede på højskole.

Kom med og oplev førende forskere og formidlere, som fortæller om det sidste nye fra arkæologien og historien – og fra den danske museumsverden. Vi skal bl.a. møde forskningsprofessor Karin M. Frei, som står bag de epokegørende undersøgelser og videnskabelige metoder, der ligger bag den nye viden om Egtvedpigens herkomst.

Vi tager på tur til Kongernes Jelling, som ligger små 5 km væk. Her skal vi høre den forbløffende historie om verdens største skibssætning og et storslået anlæg, bygget efter klassiske, geometriske principper. De seneste undersøgelser giver et helt nyt syn på Gorm, Thyra og Harald Blåtand og deres betydning for Danmarkshistorien. Vi skal naturligvis også besøge oplevelsescenteret, som med ny teknologi fortæller om liv og død i vikingetiden og om kristendommens indførelse.

På kurset vil I møde den nye direktør for Skalk, Leif Erik Vaag, og høre om hans visioner for fremtidens Skalk.  Vi kommer bag kulisserne og får indblik i arbejdet med at producere bladet.

Når man er på højskole, er der også gode oplevelser som morgensamlinger, sangaftener og gåture i den smukke natur omkring herregården Brandbjerg med i programmet.

Skalk er et populærvidenskabeligt tidsskrift, som bringer velillustrerede artikler om dansk arkæologi, historie og kulturhistorie. Kurset er åbent for alle.

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse*: kr. 4.350 ,-
Enkeltværelse*:    kr. 4.750 ,-

Kurset foregår i dagene
Mandag 16. april- fredag 20. april  (Uge 16)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding og betaling

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart. Ved afbud før 14 dage frafalder der et indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 14 dage før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk