Patchwork: En uge med faglig forkælelse

Kurset er for dig der elsker at sy og som ønsker at hente ny inspiration hos vores dygtige undervisere og dine medkursister. Det være sig i traditionelle såvel som i nye kreative håndarbejdsmetoder. Du får bl.a. indsigt i forskellige teknikker indenfor patchwork, quiltning og eksperimenterende syning. Samtidig får du et traditionelt højskoleophold med morgensamlinger, foredrag, udflugt og sang.

Et ugekursus med masser af faglig forkælelse, klædt på i Brandbjerg Højskoles smukke omgivelser og med andre syglade kursister.

Velkommen til en uge med Patchwork.

Underviserne er: Karin Østergaard, Anne Hejl og Gitte Andreasen.

Ved tilmelding vælger du de to undervisere, som du helst vil have.
Hold1: Karin og Gitte – Holdet er fuldtegnet – der er oprettet en venteliste 🙂
Hold2: Karin og Anne – Der er 2 pladser tilbage på dette hold 🙂
Hold3: Gitte og Anne – Holdet er fuldtegnet – der er oprettet en venteliste 🙂

På kurset modtager du således undervisning af to forskellige. Instruktørskiftet sker midt på ugen.

Karin Østergaard

www.karinoestergaard.dk
En hel uge med mulighed for fordybelse i denne dejlige patchworkverden, det er lykken og en lise for sjælen. Her vil være opgaver for dig med mindre erfaring såvel som for den øvede, og der er til nogle af opgaverne sykit, så det kan være nemmere og hurtigere at komme i gang, og du kan arbejde intenst med din hobby, ja endda i døgndrift.
Der vil blive arbejdet meget på symaskinen, så der er godt at være fortrolig med den. Mange finesser færdiggøres fint i roligt tempo i hånden, hvor lidt moderne broderi kan komme ind.
Har du lyst til at komme lidt væk fra det klassiske og prøve lidt andet, så vil du her, under kyndig vejledning, blive hjulpet godt på vej med overskuelige opgaver.
Undervejs vil vi komme ind på forskellige relevante teoretiske emner såsom farvelære og komposition, samt få demonstreret diverse værktøj efter behov.

Der vil være oplæg til:

  • Udsøgte teknikker som kan bruges på forskellig vis og med flere anvendelsesmuligheder.
  • Et nyt tæppemønster som resterne kan bruges til.
  • En Art ting, lidt eksperimenterende opgave.
    Håndbroderi opgave til happy hour, en daglig samlingstime (har du noget broderi liggende fra mine tidligere forløb, som du ikke er færdig med kan der fortsættes med det.)
  • Det åbne, hvad er spændende sommer 2016? Helt sikkert er det at der kommer flere emner og du vil blive hjulpet og vejledt med det hele.

Vi kommer omkring flere områder og emner. Ved kursusstart laves der en prioritering og starter med det der er størst interesse for, og vi arbejder i flere spor efter behov.
De emner og teknikker som vi skal arbejde med kan bruges til mange ting og der er flere modeller på brugsting som grydelapper, kosmetiktasker, puder, dækkeservietter, løbere og tæpper.

Gitte Andreasen

Patchwork gør glad – vi syr skønne brugsting og quilts

gittea.dk

Det er jo bare helt fantastisk at have en hel uge, hvor man bare kan sy fra morgen til aften. Jeg har selv nydt at komme på Brandbjerg Højskole flere gange som kursist.
Man bliver forkælet ud over alle grænser, når man er på Brandbjerg Højskole. Fine faciliteter og et køkken, der kan sammensætte de mest fristende morgenmads tilbud, lækre frokoster og aftenmenuer, der hver dag bliver tilberedt, så man tror, at det er lørdag.
Udover det, bliver man mødt af alle de ansatte med stor imødekommenhed – og de er alle yderst hjælpsomme med alt muligt.
Andre gode ting er, at man ikke kan høre støvsugerens kalden derhjemme, ingen opvask og tøjvask eller indkøb – man kan bare nyde det at sy sammen med andre dejlige piger, der forstår alt hvad man siger om sit hang til at sy patchwork 😉
Man får også udvidet sin horisont med gode foredrag og får sunget mange dejlige sange fra højskolesangbogen ved morgensamlingerne – ja, en uge, som er en lise for sjælen.

Jeg vil undervise i både små og store ting.
Hvis man har lyst til at sy en week-endtaske, ja så går der jo lidt tid med det, nok 2 dage, men hold op hvor bliver man glad bagefter, når man har en stor og rummelig taske til alt sygrejet.
Der kan også syes andre tasker, quilte/tæpper med skæreteknikker , hvor du kan få brugt lidt fra din stofstak , dækkeservietter, puder, og kurve . Tæppe til gulvet, syning af forskellige dekorationer til puder og andre ting. På billederne ser I blot lidt af det, som jeg har med.
Du skal selv have din symaskine med og almindeligt sygrej, stor lineal, skærekniv og plade.
Nogle projekter er med specielle linealer, men her kan man blot låne mine. Jeg skriver senere mere præcist om hvad det er for nogle og hvad du ellers skal have med når vi nærmer os kursusstart.
Mange af de projekter, som der kan syes på kurset er slet ikke kommet gennem min symaskine endnu, så der bliver mere end rigeligt at se til i uge 25.
Jeg glæder mig rigtigt meget til at komme til Brandbjerg som underviser i 2017 og møde kendte og nye ansigter.

Anne Schack Hejl

www.facebook.com/designbyannehejl
www.designbyannehejl.blogspot.dk

Vi skal arbejde med forskellige syteknikker:
Håndapplikation eller applikation med vlisofix
Maskinsyede buer uden brug af lineal og
En kombination af ”stamps” metoden og buer (de blokke der kaldes New York Beauty).

Det er alle teknikker, som jeg synes, at sjove at sy og kan sys på mange forskellige niveauer. Så alle kan blive udfordret både nybegyndere og øvede.
Alle metoderne kan bruges til toilettasker, dækkeservietter, bordløbere, tæpper m.m..

Indtil videre har jeg fået syet toilettasker i de forskellige teknikker, men andre muligheder bliver også syet 
Endvidere har jeg tænkt mig, at I har mulighed for at få et ”kørekort” i lynlås-syning. Mange synes, at det er helt uoverskueligt. Men jeg vil vise jer to måder, og give jer tips og ideer til at gøre det lettere.
Skulle jeg ”falde over” et eller andet spændende nyt i foråret 2017, så kommer det naturligvis også med på programmet

Kursusperioder og priser

6 dages Patchworkkursus
Dobbeltværelse: kr. 4.700 ,-
Enkeltværelse: kr. 5.100 ,-

Kurset foregår i dagene*

18. – 23. juni 2017

*Kurset afholdes udenfor højskoleloven

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding

Tilmeld dig her

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart. Ved afbud før 14 dage frafalder der et indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 14 dage før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk