Højskole og Bridge: Faglig forkælelse

Vi har i en årrække afholdt vores populære 5-dages kurser, og udbyder 4 “Højskole & Bridge” kurser om året. I 2017 har vi som noget nyt udvidet uge 32-kurset til et 7 dages kursus.
Kurserne foregår fortrinsvis i den historiske hovedbygnings charmerende lokaler, og ledes af landets bedste instruktører. Programmet består af undervisning, spil og turneringer med præmier, samt af foredrag, udflugter, morgensamlinger og højskoleaftener.
Undervisningen tager hensyn til kursisternes erfaring og faktiske færdigheder. Emner kunne være:
− det naturlige grundsystem. Er meldingen krav, eller må jeg sige pas?
− indmeldinger og oplysningsdoblinger
− modparten blander sig
− Stayman og Jacoby
− spilføring i sans og farve

Der gives en teoretisk gennemgang af emnerne, men du får også lejlighed til at øve dig med kort i hånden. Der er lagte spil inden for de enkelte emner.

Se et skemaeksempel for Bridgekurser HER  (5 dage)

Se skemaeksempel for Bridgekurser HER (7 dage)

KURSUSVÆRTER:
·Højskolelærer Marianne Buus – uge 30.

·Højskolelærer Marie Aarkrog – uge 32.

·Højskolelærer Marie Aarkrog – uge 35.

·Højskolelærer Marie Aarkrog – uge 47.

UNDERVISERE
· Jacob Røn, er hovedmanden på Bridge på Brandbjerg Højskole. Jacob har bl.a. skrevet bøgerne om ”Nordisk Standard” og har udgivet cd-rommer om bridge. Jacob skriver i Dansk Bridge og underviser i Blaksets Bridgecenter.

Udover Jacob Røn, kan du på nogle af kurserne møde:

· H.C. Nielsen. Professionel bridgeinstruktør med eget bridgehus i Vejle. Deltager ved Senior-VM 2013.

· Peter Nielsen. Underviser i Blaksets Bridgecenter. Peter underholder desuden gerne med en sang eller to om aftenen.

· Martin Schaltz. Junior guld, sølv og bronze ved VM (2008, 2003, 2001). Idrætsstuderende og underviser i Blaksets Bridgecenter

· Matias Rohrberg. Juniorlandsholdsspiller. Underviser på Bridgeakademiet i Odense. Læser desuden medicin.

· Dennis Bilde. Dennis har vundet VM to gange. Han er én af de faste undervisere i Juniorklub Danmark.

Kursusinfo

NYBEGYNDERE OG MINDRE RUTINEREDE

I uge 35 vil ét af holdene, med særskilt underviser, fokusere på at frembringe nye bridgespillere. Målet er at vise kommende bridgespillere, hvor spændende bridge er. En uge på højskole modsvarer cirka 1/2 års undervisning i omfang og spilletræning. Mindre rutinerede (op til 2 års bridge-erfaring) vil have ekstra stor glæde af at deltage i samme uge.
Alle, uanset niveau, er dog velkommen i samtlige uger. Er du i tvivl om, hvilken uge du får størst udbytte af, så kontakt højskolen for yderligere oplysninger.

PARTNERE SOM IKKE SPILLER BRIDGE

I uge 32 afholdes ligeledes et andet kursus ”På Hede og Højderyg”. Et kursus med fokus på natur og kultur. Der vil være nogle fælles aktiviteter med de øvrige kursister. Måske kunne du have lyst til at tage din partner med, indlogere jer på dobbeltværelse, nyde måltiderne sammen og ellers deltage i to forskellige emnekurser. Læs mere om de øvrige kurser på www.brandbjerg.dk. I de øvrige uger er du velkommen til at tage din partner med, i det omfang der er plads på skolen. Ring og hør nærmere.

Udflugter i 2017

UDFLUGT 1 (Uge 30 og 47):

Kongernes Jelling, Jellingstenene, Vejle Ådal og Nørup Kirke. Vi oplever museet i Jelling og får den spændende beretning om Danmarks vugge, Gorm og Harald, højene og stenene. Vi besøger også landets flotteste barok-udsmykkede kirke og den underskønne natur i Vejle Ådal.

UDFLUGT 2 (Uge 32):

Trapholt kunstmuseum.
Trapholt er museum for moderne kunst og design. Museet blev indviet i 1988 og ligger i en smuk park med udsigt over Kolding Fjord. Vi skal på en guidet tur rundt i museet og blandt andet se Arne Jacobsens sommerhus.

UDFLUGT 3 (Uge 35):

Randbøl Hede
Vandring på Danmarks største indlandshede og i det særprægende lyng-landskab med de store sandklitter. Naturvejleder guider undervejs og fortæller om hedens planter, dyr, tørv etc. Vi slutter med besøg på det nye formidlingscenter ”Kirstinelyst”.

Kursusperioder og priser

5 dages kursus (uge 35 og 47)
Dobbeltværelse: kr. 4.100 ,-
Enkeltværelse: kr. 4.500 ,-

7 dages kursus (uge 32)
Dobbeltværelse: kr. 4.700 ,-
Enkeltværelse:   kr. 5.100 ,-

Kurset foregår i dagene

6. – 12- august 2017 v/Jacob Røn

28. august – 1. september 2017 v/ Jacob Røn

20. – 24. november 2017 v/ Jacob Røn

*Der gives 250 kr. i rabat til medlemmer af Ældre Sagen

** Der gives 400 kr. i rabat ved tilmelding af min. 8 personer fra samme klub på samme kursus. (Kan ikke kombineres med rabat til medlemmer af Ældre Sagen).

Mulighed for afhentning/bringning ved Vejle Station. (Kl. 11.00 på ankomstdagen. Kl. 13.00 på afrejsedagen)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding

Tilmeld dig her

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart. Ved afbud før 14 dage frafalder der et indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 14 dage før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk