Det skønne liv i perspektiv

En sensommeruge, hvor du kan dyrke din passion eller få stillet din nysgerrighed i ugens to workshops ’strikning’ og ’vandreture’, samt i de mange fælles højskoleaktiviteter.

Vi sætter det skønne liv i perspektiv, vi begejstres og forundres over de indtryk og muligheder livet giver os, vi drøfter verdens gang og gør plads til eftertanken. Det bliver en skøn uge, hvor vi sammen nyder sange, fortællinger, naturoplevelser, bevægende foredrag, dejlig bæredygtig mad og sensommerhygge sammen.

Få ny inspiration og fornyet energi i workshops med Strikkeprinsen Vithard, som du måske kender fra den store strikkedyst eller Nis Thomsen, passioneret forstmand og skovridder.

Ved tilmelding vælger du det hovedfag, du i ugens løb vil fordybe dig i: Strik eller vandreture.

  • Strikning – v/underviser Vithard. Kendt som “Prince of Knitting” og fra “Den store strikkedyst” på tv
  • Vandring og fortællinger v/Nis Thomsen – Lær Grejsdalen og Vejleegnen at kende

Fælles udflugt

En forkælelsestur for sande livsnydere! Glæd dig til gode smagsoplevelserog livsbekræftende historier om at vælge at udleve sin passion, når vi besøger fantastiske, lokale specialvareproducenter, som har fokus på gammeldags kvalitetshåndværk og udvalgte råvarer.

Med bus kører vi i samlet flok til Vejle, hvor vi hos Brød og Co. nyder den lækre friskbryggede kaffe og smager på det rustikke, prisvindende brød, som er kendt over det ganske land for sin enestående kvalitet. Hos Brød og CO. Får vi en lille historie om virksomhedens korte og dramatiske, men også succesfulde liv. Vejles Latinerkvarter byder på mange spændende butikker og værksteder, og vi får tid til en lille tur rundt på egen hånd, inden vi fortsætter til det lokale whiskydestilleri, Fary Lochan, hvor der laves både single malt whisky i høj kvalitet, snaps, gin og likør. Vi får en guidet rundvisning og kan se frem til lidt smagsprøver og en dejlig frokost fra den lokale Slagter Aalbæk, der med sans for kvalitet og gode råvarer, har drevet den lille lokale slagterbutik til en landskendt virksomhed.

Har du flere smagsløg, der skal forkæles, kan aftenen rundes af med håndbrygget Brandbjergøl, i Højskolens Cafe.

Workshops

Vandring og fortællinger

Oplives du af naturoplevelser, gode fortællinger og historiens vingesus? Så må valget falde på ugens skønne vandreture.

Turene gennem Vejle Ådal, Grejs Ådal og Grejsdalen er små opdagelsesrejser gennem vigtige kapitler i Danmarkshistorien og en yderst varieret og smuk natur. En natur som i høj grad er skabt af isens og vandets kraft gennem mange tusinde år. Landskabet varierer og bugter sig på imponerende vis, som sjældent ses i Danmark, og ådalene gennemskæres af dybe slugter, som vandet har formgivet gennem tiderne. Historisk set er området præget af en række dramatiske sceneskift. Det helt særlige er naturligvis, at jernalderkrigerne bosatte sig i dette frodige område. Gorm den Gamles og Harald Blåtands vikinger slog deres folder i Brandbjergs baghave og satte deres præg på både området og eftertiden.

Vi skal besøge Brandbjerg Sønderskov og have en præsentation af nærområdets spektakulære urørte naturskov med en enestående flora. Ca. 3 km. Let kuperet terræn.

”Bjergvandring” i Danmarks længste og skønneste tunneldal – Vejle Ådal – fra Nybjerg Mølle til Runkenbjerg. 10-12 km. Kuperet terræn.

Naturvandring omkring Fårup Sø – en af områdets største søer. Ca. 9 km – med mulighed for forlængelse i Jelling Skov’s meget alsidige natur. Let kuperet terræn Alpelandskabet Grejsdalen – Kraftige stigninger og fald i ”Lille Schweiz”. Ca. 4 km. Kuperet terræn.

Turene guides på sikker vis af Nis Thomsen, der kender alle de gode fortællinger, som han leverer med syngende dialekt og et glimt i øjet. Nis er tidligere skovridder og passioneret naturmand – man fristes til at kalde ham en træmand, men alene på grund af den store kærlighed til skovens store træer. Du kan godt glæde dig til en uge i godt selskab.

Strikning

Find inspiration til nye vinkler og muligheder på strikketøjet og kom godt i gang med store eller små strikkeprojekter; et sjal, en trøje, en karklud. Kun din fantasi sætter grænserne for, hvad du kan kaste dig ud i.

Har du mod på at udfordre grænserne for strikningens kunst? Vi skal undersøge, diskutere og lade os inspirere af det smukke og skønne i livet og i vore omgivelser. Med udgangspunkt i inspirationen kommer vi til at arbejde med forskellige detaljer, materialer og teknikker, og du får vejledning i designprocessens mange muligheder, og hvordan du finder vej videre efter kurset fx med hjælp fra særligt gode hjemmesider.

Vi skal smitte hinanden med nysgerrighed og afprøve og undersøge nye veje i strikningens verden. Vi tager billeder, samler materiale og laver strikkeprøver for at lade os inspirere, og vi omsætter det til strikketøj, der tager udgangspunkt i dine strikkeevner og -ønsker.

Alle skal medbringe garn i mange forskellige kvaliteter, farver og udtryk. Gerne rester og nye bundter, samt pinde i alle mulige størrelser, og husk, at garn kan være mange ting og alt er tilladt!

Strikkedesigner, fiber- og tekstilkunstner, Vithard, leder dig med stor erfaring, åbenhed og indsigt igennem strikningens mange muligheder. Vithard er en erfaren underviser og foredragsholder, han udgør den ene halvdel af dommerduoen i ”Den Store Strikkedyst” og er fast leverandør af strikkedesign til flere garnfirmaer, strikkeblade og DR. Så hos Vithard er både du og din strikning i ”kloge hænder”.

Kursusperioder og priser

5 dages kursus
Dobbeltværelse: kr. 4.300 ,-
Enkeltværelse: kr. 4.700 ,-

Kurset foregår i dagene

25. – 29. september 2017

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding

Tilmeld dig her

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart. Ved afbud før 14 dage frafalder der et indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 14 dage før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk