Brandbjerg i Bevægelse uge 30: Store oplevelser for voksne 2017

En aktiv sommer i inspirerende selskab.

Tag dine bedste venner under armen – eller kom selv og skab nye venskaber. Brandbjerg i Bevægelse er et intenst kursus hvor du kan dyrke en eller flere interesser, blive forkælet i en rigtig højskoleuge med god mad, spændende foredrag og masser af sang og ikke mindst møde andre med samme eller vidt forskellige interesser og holdninger. Kurset afholdes også i uge 31.

Ugen vil bestå af sang, to spændende foredrag, diskussioner og fem workshops du kan vælge imellem: Mad over ild – ekstraordinær outdoor cooking. Naturvandringer – i de smukke landskaber i Grejsdalen og Vejle Ådal. Mountainbike – i Danmarks vildeste natur. Havkajak – smukke oplevelser og fællesskab på havet. Yoga og Mindfulness – fokus på nuet og at arbejde med dig selv.

Fire dage er der workshops fra 9-15. Du kan vælge at have én workshop to gange eller blande to forskellige workshops. De to workshops er ikke ens, så man kan vælge det samme eller selv kombinere to forskellige.
Læs mere om de 5 workshops du kan vælge imellem senere i teksten.

Kurset handler i høj grad om at møde hinanden og få både undervisere og kursusdeltagere i spil. Således indledes ugen med øvelser og lege, så vi kan lære hinanden at kende.

Hver morgen indledes dagen med vedkommende morgensang fra højskolesangbogen og spændende indslag fra kursusværterne.

Hver aften sluttes dagen af med Brandbjerg Café hvor der er mulighed for at mødes på tværs af workshops og snakke og hygge sammen. Onsdag aften vil der være mulighed for en ølsmagning med mikrobryggeriet “Ølværket” som kommer med 5 spændende øl og fortællinger dertil.

Der begynder at være fyldt godt op på værkstederne, så skynd jer at tilmelde jer.

Foredrag

Ugen vil også byde på to foredrag:
Tirsdag aften vil der være foredrag med Steen Møller, kendt fra “Dr Friland” under overskriften “Kærlighed og spildevand”. Steen Møller startede i 2002 økosamfundet Friland som i dag er et velfungerende minisamfund med 100 indbyggere, som af vidt forskellige grunde har valgt at leve anderledes end gennemsnitsdanskeren. Han vil give os en kærlig opsang og inspiration til hvordan man kunne udfordre den klassiske danske forstadsidyl og – måske – gøre noget godt for både miljø og sig selv og sine nærmeste.
Steen beskriver foredraget således:
· Et liv uden gæld og med lave omkostninger
· Spildevandsanlæg der producerer mad
· Ovne der laver varme, varmt vand, el og udledningen er gødningsvand
· Huse der er produceret uden at skabe affald og er uden tilslutning.
· At skabe liv i landdistrikterne.
· At spare på resurcerne og skabe fred i verden.

Onsdag kommer Henrik Kronborg og fortæller om den “Fagre nye verden”. Henrik har fingeren på pulsen og vil indvie os i hvad der sker lige nu eller måske først i morgen i den teknologiske udvikling – en øjenåbner for alle.

Onsdag aften står i sangens tegn. Vi skal synge “De bedste i den blå” højskolesangbog. Det være sig både kendte klassikere og nye sange som alle bør kende.

Fælles aktiviteter

Torsdag er en fridag fra workshops. Der tager vi alle på halvdagstur til Kongernes Jelling med rundvisning på det flotte nye museum og selvfølgeligt besøg ved Jellinge stenene. Vi skal også på et besøg i Jelling og høre om hvordan man arbejder med bæredygtig og vedvarende energi i Jelling og omegn. Om eftermiddagen er der frieftermiddag med mulighed for at blive i Jelling og tage i Friluftsbadet eller tage en tur til Vejle og se byen, Vejle Museerne eller noget helt tredje på egen hånd.
Torsdag aften sluttes dagen af med en to-retters samtalemenu – med et tema. Der bliver lagt op til debat omkring bordene ud fra temaet: ’Om at vælge’. En spændende og vedkommende aften sammen.

Fredag byder på 3 indslag:
Mette Øyås Rasmussen vil, som skolens medielærer introducere os for en række klip fra spændende film og tv-serier og skabe samtale med udgangspunkt i disse. Om aftenen skal vi prøve kræfter med en Brandbjerg klassiker: Lynhistorier. Et sted hvor alle kan komme i spil på en uhøjtidelig måde.
Aftenen sluttes af med en frivillig fransk filmaften: ”Dykkerklokken og sommerfuglen”. Den spændende historie om den succesrige chefredaktør for modebladet “Elle” Jean-Dominique Bauby der i 1995 pludselig blev ramt af en hjerneblødning og deraf følgende afasi med locked-in-syndrom.

Lørdag rundes ugen af med en lækker grillmiddag og et brag af en afslutningsfest for hele kurset.

Mad over ild – ekstraordinær outdoor cooking 1:

Med fokus på fisk over bål og i røgeovn (Lene Fruelund og Mogens Lyngsdal)
Vi salter, tørrer og røger fisk og flæskeskiver til bacon. Vi laver lækker krydrede fisk i saltdej og bager dem i bålets gløder, grøntsagsgryde med vores egen røgede bacon, squashpandekager på vikingepande og vi bager brød i gryde med gløder – og en kringle bliver det også til.

Mad over ild – ekstraordinær outdoor cooking 2:

Helstegt pattegris og meget andet over bål og i røgeovn

Ugens udfordring – vi laver helstegt pattegris og røget kartoffelsalat til alle højskolens kursister, og vi disker også op med en dessert. Vi røger vores egen bacon og laver Hungry Man Breakfast, en solid ret hentet fra skovarbejderne i de store amerikanske og canadiske skove.

Vandreture  1: Randbøl hede og Vejle Ådal

Være forberedt på, at distance og tidspunkter er cirka-angivelser; vind og vejr har stor indflydelse på hvor langt vi kan gå og andre faktorer kan også få indflydelse – dog er det sikkert at vi hver dag skal på en ny og smuk rute – så glæd jer:
Tirsdag – ca. 10 km Randbøl hede – Frederikshåb plantage med indlandsklitter Vi vandrer over staldbakkerne på Randbøl hede og genne Frederikshåb plantage, hvor vi oplever de vandfyldte indlandsklitter.
Onsdag – ca. 10 km Vejle Ådal fra vest mod øst samt den falske bakkeø Runkenbjerg som er en randmoræne. Vi starter i den kolossale Vejle tunneldal og slutter med at bestige Runkebjerg.

Vandreture  2: Brandbjerg Sønderskov og Grejsdalen

Være forberedt på, at distance og tidspunkter er cirka-angivelser; vind og vejr har stor indflydelse på hvor langt vi kan gå og andre faktorer kan også få indflydelse – dog er det sikkert at vi hver dag skal på en ny og smuk rute – så glæd jer:
Fredag – ca. 9 km Fårup Sø som er et dødishul fra sidste istid. Vi går hele vejen rundt om søen i en storslået natur. Evt. en eftermiddagstur i Jelling Skov.
Lørdag – ca. 10 km Grejsdalen som har det største fald i terræn ind mod Vejle Å. Vi starter i Brandbjerg Sønderskov og nyder det spændende landskab, taler om geologien, natur – og kulturhistorie og skovens udvikling gennem århundrederne. Derefter følger vi Hørup Bæk til selve Grejsdalen. Derefter bestiger vi adskillige “alpetoppe” i vidunderlig natur.

Mountainbike 1: Mountainbike for alle

Et mountainbikeforløb hvor alle kan være med. De to dage starter med en introduktion til MTB (Cykel, gear, balance). Herefter skal vi en tur rundt i skoven, først i ”turtempo” hvor vi stopper op forskellige steder undervejs, senere et lille ”Adventure race”, hvor man også får løbet lidt og skal orientere rundt i skoven. Andendagen sætter vi ambitionerne lidt op og så alle kan udfordre deres grænser.

Mountainbike 2: Udfordringer på mountainbike

Alle kan stadig være med, men ambitionerne og udfordringerne er hævet – nu kan selv de erfarne få sved på panden, når vi skal bestige de hårdeste stigninger og vildeste nedkørsler. Det kommer til at gå stærkt – på den fede måde!

Havkajak 1: (udsolgt)

Vi starter dagen med introducerende lege og teknikøvelser så alle er trygge i kajakken. Derefter sejler vi en tur hvor vi nyder naturen og hvor I får en forståelse af, hvilke muligheder kajakken giver for en anderledes naturoplevelse. På anden dagen skal vi en en lidt længere tur med madpakke, hvor vi får set noget af den smukkeste natur ved Vejle.

Havkajak 2: I pagt med naturen (udsolgt)

I dette forløb skal vi både se hvor smukt naturen kan opleves fra en kajak alene men også i fællesskab tage på opdagelse i kajakken. Vi skal på to lange ture, hvor der virkeligt bliver tid til at nyde og sanse vores omverden.

Mindfulness 1: En introduktion til Mindfulness

En workshop med fokus på krop, åndedræt og bevidsthed samt det at være i god og autentisk kontakt både med sig selv og andre. Vi vil gennem yoga, meditation og mindfulness udforske muligheden for at få mere ro i krop og sind, komme mere til stede og få større livsglæde, mere frihed og en følelse af samhørighed.

Mindfulness 2: Mindfulness i naturen

En Workshop der foregår udenfor med naturen som ramme, hvor vi vil arbejde med krop, åndedræt og bevidsthed. Vi vil prøve at lade naturen gøre arbejdet for os, så vi med simple redskaber kan finde ro og glæde ved blot at være til med gåture, øvelser og tid til fordybelse.

Kursusperioder og priser

7 dages aktivt kursus
Dobbeltværelse: kr. 4.950 ,-
Enkeltværelse: kr. 5.350 ,-

Kurset foregår i dagene

24. – 30. juli 2017 (uge 30)

Indkvartering

Du bliver indkvarteret i enten dobbelt eller enkeltværelse, alt efter ønske. Alle værelser har eget toilet og bad. Deltager du sammen med andre kursister og ønsker værelse sammen med eller ved siden af, skal dette oplyses til skolen inden ankomst.

Tilmelding

Tilmeld dig her

Betalingsopgørelse modtages pr. mail få dage efter tilmelding eller pr. post, hvis der ikke er angivet en mail adresse. Endeligt program modtages pr. mail eller pr. post ca. 2 uger før kursusstart. Ved afbud før 14 dage frafalder der et indmeldelsesgebyr på 500 kr. Ved afbud senere end 14 dage før kursusstart mistes hele kursusgebyret.

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Brandbjerg Højskole på 75 87 15 00 eller bh@brandbjerg.dk