Ugekurser 2018

Korte kurser på 1-7 dage

På Brandbjerg har vi en bred vifte af ugekurser, og vi har så stor efterspørgsel på dem, at vi konstant udvider udbuddet. Det er der selvfølgelig flere årsager til. Først og fremmest handler det om indhold og atmosfære, men det handler også om gode faciliteter, og sidst, men ikke mindst, handler det om kursusledere og undervisere, der brænder for det, de laver. Engagement smitter på den mest livgivende af alle måder og sætter tingene i bevægelse. Bevægelse er netop hovedsagen.

ALLE KURSER I DATO-ORDEN

JUNI

DOULA WEEKEND KURSUS
– Danmarks første videregående doula-kursus med overnatning og fuld forplejning

Fredag d. 1. juni – søndag d. 3. juni 2018
Har du også lyst til at stå stærkere i dig selv som doula og derved stå stærkere og mere klart i dit arbejde med de gravide og deres familier? Vil du være med til at højne og styrke doula-faget i Danmark og skabe et tydeligt fælles ståsted?
Næring, sparring og konkrete værktøjer i dit virke som doula!

Læs mere her

TANKEVÆKKENDE HØJSKOLE
En uge med programværter og tematikker kendt fra P1

Søndag d. 3. juni – lørdag d. 9. juni 2018 (uge 23)
I årtier har P1 stået for kvalitetsradio. Nu inviterer Brandbjerg til en uge med tankevækkende højskole. Et kursus med programværter og tematikker kendt fra P1, hvor vi skal møde værterne, høre historierne og opleve spændende gæster. Glæd dig til at møde Steffen Gram, Mogens Lykketoft og Mette Holm, Klaus Rothstein, Geeti Amiri, Bente Dalsbæk, Carsten Ortmann samt tidligere formand for Etisk Råd, Jacob Birkler, i medrivende og indsigtsfulde foredrag og debatter. Ugen krydres også med en spændende kultur-tur i det midtjyske.

Læs mere her

PATCHWORK

Søndag d. 17. juni – fredag d. 22. juni 2018 (uge 25)
En fantastisk uge med patchwork på hele skolen. Der vil være forskellige workshops med dygtige undervisere, som kan lære dig de nyeste teknikker.

Læs mere her

VANDRINGER LANGS GUDENÅEN

Søndag d. 24. – lørdag d. 30. juni 2018 (uge 26)
En uges vandrekursus i midsommerlandskabet hvor vi bliver klogere på naturen og kulturen langs Gudenåen. Vi starter, hvor Gudenåens kilder pibler frem, besøger Den Genfundne Bro. Ved Vestbirk Kraftværk hører vi om, hvordan vandkraften har kunnet udnyttes til energi og industri i form af en klædefabrik. Fra Voervadsbro til Klostermølle går vi ad smukke grusveje direkte ved åen, og langs Julsø tager vi en afstikker til Himmelbjerget. Nord for Silkeborg går vi på Pramdragerstien, inden vi slutter med et stræk på Lodsstien, hvor Gudenåen løber ud i Randers Fjord. Dagsdistancerne er på 10-12 km.

Læs mere her

HØJSKOLESANG OG KLASSISK HØJSKOLE

Søndag d. 24. – lørdag d. 30. juni 2018 (uge 26)
Velkommen til en uge med klassisk højskole. Højskolesangen vil blive en rød tråd igennem kurset med morgensang og sangaftener med oplæg om historierne bag sangene. Vi skal også høre spændende foredrag og på kunst- og kulturtur i det midtjyske. Sidst men ikke mindst skal vi nyde midsommeren og naturen på vandreture i lokalområdet med Grejsdalen og skolens smukke naturskove.

Læs mere her

JULI

YOGA OG MINDFULNESS

Søndag d. 1. – lørdag d. 7. juli 2018 (uge 27)
Yoga, meditation og mindfulness-kurset på Brandbjerg Højskole er for dig, der har lyst til at arbejde med indre fordybelse og ydre kontakt gennem yoga, meditation, mindfulness og nærværstræning. Kurset har fokus på krop, åndedræt og bevidsthed samt det at være i god og autentisk kontakt både med sig selv og andre.

Læs mere her

vandring højskolekursus

HERLIGHEDER LANGS HÆRVEJEN
– VANDREOPLEVELSER I HISTORISKE LANDSKABER

Søndag d. 1. – lørdag d. 7. juli 2018 (uge 27)
Til dig der holder af at `vandre med andre´ og undervejs blive klogere på det landskab, du går i. Kurset består af en række dagsudflugter i følgeskab med naturvejledere og lokale guider, som vil formidle medrivende om de landskaber, vi vandrer igennem. Vi går 10-12 km hver dag i meget varieret terræn: Stejle bakker, udstrakt hede og grønne enge. Fra vores egen ’baghave’ – den stærkt kuperede Grejsdal – til ture ud i Hærvejslandskaberne og endelig til det gamle grænseland langs Kongeåen. Ugen krydres selvfølgelig med klassiske højskoleelementer  som morgensamlinger, sang og foredrag.
Læs mere her

KØKKENKURSUS PÅ VEGANSK
– GØR VEGANSK MAD TIL EN SPÆNDENDE UDFORDRING!

Onsdag d. 4. – torsdag d. 5. juli 2018

Få inspiration i selskab med blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder Maria Engbjerg fra Vanløse Blues som bl.a. har vundet prisen for årets veganske blog. Smag på urter og ukrudt, og leg med grøntsager, bælgfrugter og kryderier, så de smager uimodståeligt til både det kolde bord og de søde snacks på vegansk. Et kursus til både hoved og hænder – en blanding af oplæg, debat og eksperimenter i køkkenet.

Læs mere her

NORDIC SALSA CAMP 2018 – LETS CONNECT & BE CONNECTED!

Søndag d. 8. – lørdag d. 14. juli 2018 (uge 28)
Kom med, når vi i 2018 igen slår dørene op for et brag af en salsa-uge. Lad salsarytmerne gennemstrømme din krop og dit sind og lad dig forføre af stemningen, når Brandbjerg Højskole trækkes ind i en uge af bløde rytmer, mangfoldige møder og hoftevrikkende fornemmelser – Connect and be connected i 2018.

Læs mere her

FAMILIEHØJSKOLE: MED FAMILIEN I CENTRUM

Mandag d. 16. – Søndag d. 22. juli 2018 (Uge 29)
Kom og vær med til en højskoleuge med familien i centrum. Vi ønsker at skabe rammen om en hel uges kvalitetstid i familien. Målet er, at man er sammen med sine børn i spændende aktiviteter, men at man også mødes med andre på tværs af alder og interesser. En rigtig højskoleuge med morgensang, godnathistorie og workshops, hvor I kan lave alt det sammen, som I aldrig får gjort i hverdagen. Bæredygtighed er på alles læber disse år. Men hvordan kombinerer man et moderne familieliv med bæredygtighed? Det vil være en del af temaet på årets familiekursus på Brandbjerg Højskole.

Læs mere her

HØJSKOLE OG BRIDGE: FAGLIG FORKÆLELSE

Mandag d. 23. – søndag d. 29. juli 2018 (uge 30)
Lær at spille bridge eller bliv skarpere i dit spil og oplev samtidig Brandbjergs særlige atmosfære og smukke omgivelser. Kurset består af morgensamlinger, udflugt, vandreture, foredrag, sang og musik og selvfølgelig masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører – alt sammen pakket ind i Brandbjergs gode faciliteter.

Læs mere her

BRANDBJERG I BEVÆGELSE
– AKTIV SOMMER I GODT SELSKAB

Mandag d. 23. – søndag d. 29. juli 2018 (uge 30)
Dyrk passionen eller få fornyet inspiration på ugens forskellige workshops, vælg f.eks. ’Mad over ild’ – ekstraordinær outdoor cooking, ´Vandreture´– smukke landskaber og udsigter, ´Havkajak´ – eventyrlige oplevelser på vandet, ´Bliv en bedre fotograf´ – fantastiske muligheder for naturfotografi. Glæd dig også til spændende foredrag, debat, provokation, cafeaftener, lækker mad, pauser i herregårdens smukke park, gode grin, fællessang, skønne naturoplevelser, et brag af en festaften og det særlige højskolefællesskab.

Læs mere her

BRANDBJERG PÅ KANTEN
– AKTIV SOMMER I GODT SELSKAB

Mandag d. 30. juli – søndag d. 5. august 2018 (uge 31)
Kom med til Brandbjerg på Kanten og få en fed sommerferieoplevelse – en uges intenst højskoleophold. Der bliver rig mulighed for at mærke sig selv og hinanden gennem fysiske og kreative workshops i trygge rammer. Dyrk din interesse eller kast dig ud i noget helt nyt med andre, som er lige så klar som dig til at være med til at skabe et helt nyt hold – “Sommer18”. Ugen tiltrækker mange af Brandbjergs tidligere elever – men alle, der kunne tænke sig at smage på højskolelivet, er velkomne, så kom og få en uge fuld af nye venner, spontanitet og masser af hyggelig højskolestemning!

Læs mere her

WAYFINDING – HVAD DRØMMER DU OM?

Mandag d. 30. juli – søndag d. 5. august 2018 (uge 31)

Oplev en uge med plads til at stille store spørgsmål. Engagerede undervisere inspirerer og giver redskaber til de næste trin på din personlige sti. Stikord til ugens indhold er: motivation, handlekraft, værdier, personlig udvikling og mod til at turde tage initiativer. Vi har samtaler om spørgsmål som: ’Hvad frustrerer dig personligt, i dit arbejdsliv og i samfundet?’ og ’Hvad drømmer du om?’ Du hører vidt forskellige menneskers personlige fortællinger om at gå egne veje, og du kommer hjem med en rygsæk fyldt med gode oplevelser, inspiration og redska­ber til at træde dine næste skridt.

Højskolen er omgivet af en smuk park og urørt naturskov i Grejsdalen, og ugen byder på forkælelse af Brandbjergs kreative grønne køkken. Kurset er både for dig, som oplever frustration og har lyst til at mærke din egen handlekraft, og for dig som har fundet din passion og dit engagement og søger næste gear.

Læs mere her

ET BÆREDYGTIGT LIV

Mandag d. 30. juli – søndag d. 5. august 2018 (uge 31)
”Et kursus hvor du får inspiration til at leve et bæredygtigt liv med større tilfredshed og livsglæde.
Du for en stribe redskaber til at skabe dig en livsform med langt større livskvalitet. Mere fri tid. Sundere livsrammer med bæredygtige fødevarer, bolig, energi, tøj, transport. Et liv med mere fællesskab, lavere leveomkostninger og gældfrihed. Mere selvbestemmelse og livsudfoldelse, hvor du selv skaber dit liv og måske dit eget job.

Læs mere her

AUGUST

HØJSKOLESANG OG KLASSISK HØJSKOLE

Mandag 6. – søndag 12. august (Uge 32)
Velkommen til en uge med klassisk højskole. Højskolesangen vil blive en rød tråd igennem kurset med morgensang og sangaftener med oplæg om historierne bag sangene. Vi skal også høre spændende foredrag og på kunst- og kulturtur i det midtjyske. Sidst men ikke mindst skal vi nyde sensommeren og naturen på vandreture i lokalområdet med Grejsdalen og skolens smukke naturskove.

Læs mere her

VIDUNDERLIGE VERDENSARV

Mandag d. 6. – søndag 12. august. (Uge 32)
I denne uge går vi i dybden med tre UNESCO Verdensarv i Danmark – både med indlæg fra inviterede specialister på højskolen og med besøg på stederne.
Kongernes Jelling kan man fordybe sig i vikingetiden på monumentet og i formidlingscentret.
Nationalpark Vadehavet byder på to helt nye attraktioner: Vadehavscentret og Tirpitz (begge åbnet i 2017). På Vadehavscentret formidles Vadehavets natur- og kulturhistorie. På Tirpitz kan man opleve Danmarks Ravmuseum og fortællingen om 2. Verdenskrig langs den jyske vestkyst.
Et besøg i den smukke og spændende by Christiansfeld indgår også i oplevelserne.

Læs mere her

HØJSKOLE OG BRIDGE: FAGLIG FORKÆLELSE

Mandag d. 13. – fredag d. 17. august 2018 (uge 33)
Lær at spille bridge eller bliv skarpere i dit spil og oplev samtidig Brandbjergs særlige atmosfære og smukke omgivelser. Kurset består af morgensamlinger, udflugt, vandreture, foredrag, sang og musik og selvfølgelig masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører – alt sammen pakket ind i Brandbjergs gode faciliteter.

Læs mere her

vandring højskolekursus

JYLLAND PÅ TVÆRS
– VANDREKURSUS FRA ØST TIL VEST

Mandag 20. – søndag 26. august (uge 34)
Her oplever vi spændvidden fra de østjyske smeltevandsdale til den barske Vesterhavskyst. Vi går 15-20 km om dagen, fortrinsvis ad Kyst til Kyst-ruten mellem Vejle og Blåvandshuk. Vi starter i vores eget nærområde, hvor det kuperede landskab fortæller historien om de vældige kræfter, der i sidste istid formede landskabet. Gennem Vejle Ådal kommer vi ud til de midtjyske enge og de vestjyske hedelandskaber, inden vi går langs Vesterhavskysten op til Blåvand Fyr. Ugen rummer også morgensamlinger, højskolesang og spændende foredrag.

Læs mere her

HØJSKOLE OG BRIDGE: FAGLIG FORKÆLELSE

Mandag d. 27. – fredag d. 31. august 2018 (uge 35)
Lær at spille bridge eller bliv skarpere i dit spil og oplev samtidig Brandbjergs særlige atmosfære og smukke omgivelser. Kurset består af morgensamlinger, udflugt, vandreture, foredrag, sang og musik og selvfølgelig masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører – alt sammen pakket ind i Brandbjergs gode faciliteter.

Læs mere her

SEPTEMBER

I HARALD BLÅTANDS FODSPOR

Mandag d. 3. – fredag d. 7. september 2018 (uge 36)
Temaet for årets vikingekursus på Brandbjerg Højskole er levendegørelse og formidling af vikingetiden. Gennem besøg på bl.a. Ladbyskibet, Kongernes Jelling og Ribe Vikinge-Center kommer du tæt på dagligdagen på Harald Blåtands tid. Som oplæg til turene og uddybning af emnet inviteres specialister med den nyeste viden til at holde foredrag på højskolen. Undervejs kommer du til at møde en række af Danmarks flotteste runesten og kommer helt tæt på en kopi af en vikingefamilies udrustning. Velkommen til en uge tæt på vikingernes hverdag!

Læs mere her

DET SKØNNE LIV

Mandag d. 24. – fredag d. 28. september 2018 (uge 39)
Vi sætter det skønne liv i perspektiv, vi begejstres og forundres over de indtryk og muligheder, livet giver os – og gør plads til eftertanken. Ved tilmelding vælger du det ‘hovedspor`, du i ugens løb vil fordybe dig i: Vandreture eller kor. I løbet af ugen vil der være fælles morgensamlinger til inspiration, tankevækkende foredrag og en udflugt til lokale producenter af udsøgte råvarer, hvor du kan nyde herlige smagsprøver. Det bliver en skøn uge, hvor vi nyder sange, fortællinger, naturoplevelser og dejlig mad fra Brandbjergs grønne og kreative køkken.

Læs mere her

OKTOBER

YOGA OG MINDFULNESS

Onsdag d. 17. – søndag d. 21. oktober 2018 (uge 42)
Yoga, meditation og mindfulness-kurset på Brandbjerg Højskole er for dig, der har lyst til at arbejde med indre fordybelse og ydre kontakt gennem yoga, meditation, mindfulness og nærværstræning. Kurset har fokus på krop, åndedræt og bevidsthed samt det at være i god og autentisk kontakt både med sig selv og andre.

Læs mere her

PERSONLIG POWER OG FRUGTBART SAMARBEJDE

Mandag d. 22. – fredag d. 26. oktober 2018 (uge 43)
Har du mod på at udfordre dig selv og din tilgang til verden?
Find inspiration til nye måder at møde livet på! Sæt fokus på dine vaner og dine personlige styrker. Bliv klogere på dig selv og hvordan du samarbejder klogt med andre. Stil spørgsmålstegn ved vanetænkning, flyt grænser og lad dig inspirere af spændende workshops og foredrag. Du kan glæde dig til aha-oplevelser, eftertanke og provokation – og selvfølgelig morgensamlinger, gåture i den smukke skov og lækker mad fra Brandbjergs grønne køkken.

Læs mere her

HVERDAGSENGELSK

Mandag d. 22. – fredag d. 26. oktober 2018 (uge 43)
Et skræddersyet kursus for Novo Nordisk- medarbejdere med fokus på mundtlig engelsk. Undervisningen er baseret på gruppeøvelser og markant anderledes end traditionel tavleundervisning. Brandbjerg Højskole udvikler engelskkurser for medarbejdergrupper i engelsksprogede virksomheder.

Læs mere her

DU STORE STRIKKEVERDEN
– INSPIRATION, VIDEN OG BEGEJSTRING

Mandag 29. oktober – fredag 2. november (Uge 44)
Dette strikkekursus er for dig, der elsker at arbejde med farver og teknikker, og som nyder at blive inspireret på alle mulige måder og gerne vil blive klogere på historierne bag mønstre, teknikker og traditioner.
Vi lægger vægt på den gode stemning med skøn mad fra vores innovative køkken, der har sølvmærke i økologi, og med hyggelige aftener med sprød klavermusik og god vin, samt mulighed for småture i vores park og dejlige naturskov, når der er behov for luft og bevægelse.
Kurset arrangeres i samarbejde med foreningen Gavstrik og er åbent for alle.

Læs mere her

NOVEMBER

HØJSKOLE OG BRIDGE: FAGLIG FORKÆLELSE

Mandag d. 12. – fredag d. 16. november (uge 46)
Lær at spille bridge eller bliv skarpere i dit spil og oplev samtidig Brandbjergs særlige atmosfære og smukke omgivelser. Kurset består af morgensamlinger, udflugt, vandreture, foredrag, sang og musik og selvfølgelig masser af kortspil under kyndig ledelse af landets dygtigste instruktører – alt sammen pakket ind i Brandbjergs gode faciliteter.

Læs mere her

SKAB RESTEN AF DIT LIV: SÆT FOKUS PÅ FREMTIDEN

Mandag d. 12. – fredag d. 16. november  (uge 46)
Et liv skal leves i længden – men også i bredden: Bliv udfordret og afklaret, lær dig selv bedre at kende, vær bevidst om de ændringer, der kommer og få det bedste ud af din tredje alder. Skab overblik over og få svar på spørgsmål om pension og økonomi.  Kurset indeholder en god kombination af workshops og oplæg til inspiration for det liv, der ligger efter arbejdsmarkedet – alt sammen pakket godt ind i morgensang, god mad, højskolehygge, fællesskab og en dejlig festaften. Det er tilrettelagt, så også ægtefæller vil have stort udbytte af at deltage.

Læs mere her

TEKNISK ENGELSK

Mandag d. 19. – fredag d. 23. november (uge 47)
Brandbjerg Højskole udvikler engelskkurser for medarbejdergrupper i engelsksprogede virksomheder. Både i sprogundervisningen, i pauser under måltider og i ugens øvrige aktiviteter tales engelsk. Vi skræddersyr sprogkurserne både i længde og indhold, så de møder behovet hos den enkelte virksomhed bedst muligt.

Læs mere her

MED NOGET PÅ HJERTET

Mandag d. 26. – fredag d. 30. november (uge 48)

Vi er alle stødt på mennesker om hvem vi tænker ”han (eller hun)  havde virkeligt noget på hjertet”. Det er vidunderligt at møde den slags mennesker, og det er mennesker der inspirerer os og får os til at vokse. I denne uge har vi samlet en lang række mennesker som alle har noget på hjertet – noget som de gerne vil dele med os andre.

Læs mere her

DECEMBER

NYTÅR PÅ BRANDBJERG HØJSKOLE

Fredag d. 28. december 2018 – onsdag d. 3. januar 2019 (uge 52)
Vi skal fejre 2018 og springe ind i det nye år sammen på Brandbjerg Højskole! Med champagne, fyrværkeri, lækker økologisk festmiddag, nytårskoncert og nytårsgudstjeneste og meget mere er der lagt op til et festligt nytårskursus i 2018. Vi skal på fælles tur til det julepyntede Christiansfeld og smage de autentiske honningkager. Spændende foredragsholdere vil inspirere os, og vi skal nyde den smukke natur omkring Brandbjerg med Grejsdalen og Vejle Fjord. 2. Nytårsdag være en fantastisk tur til Tirsbæk Slot, “Perlen ved Vejle Fjord” hvor der vil være rundvisning, kaffe og ikke mindst 3-retters gourmetmiddag!

Læs mere her