Ugekurser

Korte kurser på 1-4 uger

På Brandbjerg har vi en bred vifte af ugekurser, og vi har så stor efterspørgsel på dem, at vi konstant udvider udbuddet. Det er der selvfølgelig flere årsager til. Først og fremmest handler det om indhold og atmosfære, men det handler også om gode faciliteter, og sidst, men ikke mindst, handler det om kursusledere og undervisere, der brænder for det, de laver. Engagement smitter på den mest livgivende af alle måder og sætter tingene i bevægelse. Bevægelse er netop hovedsagen.

Tryk på en knap for at udvælge en særlig slags kurser

ALLE KURSER I DATO-ORDEN

MARTS

SKAB RESTEN AF DIT LIV: SÆT FOKUS PÅ FREMTIDEN

Mandag d. 13. – fredag d. 17. marts 2017 (uge 11)
Hvornår tænker man på, hvad der skal ske, når man bliver ældre? Måske er det ikke så tit. Dagligdagens gøremål fylder, man sylter tanker om fremtiden og udsætter de vigtige beslutninger. På dette seniorkursus får du mulighed for at lade alle dine refleksioner over “dit næste liv” boble frem og komme op til overfladen. Kurset handler om at skabe overblik, at få viden og blive udfordret og afklaret. Det er tilrettelagt, så også ægtefæller vil have stort udbytte af at deltage.

Læs mere

APRIL

YOGA OG MINDFULNESS: SÆT FOKUS PÅ OVERSKUD

Onsdag d. 5. – søndag d. 9. april 2017 (uge 14)
Yoga, meditation og mindfulness -kurset på Brandbjerg Højskole er for dig, der har lyst til at arbejde med indre fordybelse og ydre kontakt gennem yoga, meditation, mindfulness og nærværstræning. Kurset har fokus på krop, åndedræt og bevidsthed samt det at være i god og autentisk kontakt både med sig selv og andre. Vi vil gennem yoga, meditation og mindfulness udforske muligheden for at få mere ro i krop og sind, komme mere til stede og få større livsglæde, mere frihed og en følelse af samhørighed.

Læs mere

HIT MED HISTORIEN

Søndag d. 30. april – lørdag d. 6. maj 2017 (uge 18)
En uge for historisk interesserede med 2 heldagsudflugter til ”Fængslet” i Horsens og det unikke Industrimuseum. Ligeledes en udflugt til UNESCO-byerne Jelling og Christiansfeld. Vi skal naturligvis se de berømte sten, kirken, det udvidede Kongernes Jelling og smage på den ægte vare, når vi besøger honningkagebyen om eftermiddagen. Introduktion og guidede rundvisninger på samtlige museer. På skolen vil der være spændende foredrag bl.a. om tyven der stjal Guldhornene, gådefulde kriminalhistorier og om Jens Nielsen som var den sidste dansker der blev halshugget i netop Horsens.

Læs mere

SLÆGTSFORSKNING PÅ HERREGÅRDEN

Søndag d. 30. april – lørdag d. 6. maj 2017 (uge 18)
En forrygende uge for garvede såvel som nye slægtsforskere. Der vil være spændende, historiske foredrag og udflugter til henholdsvis Sydfyn og Horsens, hvor vi bl.a. skal opleve det gamle statsfængsel og det unikke Industrimuseum. Vi lægger særlig vægt på social hygge og samvær med hinanden og derfor vil dette indgå som sang og underholdning. Ugen byder på masser af snak om slægtsforskning og der vil naturligvis også være mulighed for at få hjælp til egen søgning på egne medbragte computere.

Læs mere

MAJ

HERLIGHEDER LANGS HÆRVEJEN: SPÆNDENDE VANDREOPLEVELSER

Mandag d. 8. – fredag d. 12. maj 2017 (uge 19)
Til alle natur- og kulturentusiaster, der søger nye, spændende vandreoplevelser og holder af et stemningsfyldt højskolemiljø med morgensamlinger, sang og foredrag. Kurset indeholder 3 dagsudflugter, hvor vi går ca.12 km hver dag i varieret terræn. Så holder du af naturen og et stemningsfyldt højskolemiljø med morgensamlinger, sang og foredrag, så velkommen her.

Læs mere

PERSONLIG POWER: FÅ MERE UD AF DIT POTENTIALE

Mandag d. 29. maj – fredag d. 2. juni 2017 (uge 22)
Dette kursus er for dig der gerne vil opdage mere af dit potentiale, turde tro på dig selv og få større gennemslagskraft. Samtidig lærer du om personprofiler og om, hvordan de forskellige profiler arbejder. Det sker dels via klasseundervisning og kreative udtryksformer, men også via diverse samarbejdsøvelser i det fri. Underviserne har forskellige baggrunde, bl.a. medvirker en HR-konsulent, coach, skuespiller og mindfulness-instruktør. Alle har beskæftiget sig med selvudvikling i mange år.

Læs mere

VERDEN OG MIG I FORANDRING: UDFORDRER DIT VERDENSBILLEDE

Mandag d. 29. maj – fredag d. 2. juni 2017 (uge 22)
Kurset er skabt til dig, der gerne vil udfordre dig selv og din verdensopfattelse. Kulturmøder, globale forandringer og dine egen måde at takle udfordringer på, er blandt de emner vi forholder os til. Nøgleordene er identitet, livskvalitet og betydning. Her får du indsigt i, hvordan du møder og får udbytte af forandringsprocesser. Det handler om at turde bevæge sig. Vi bliver sendt på ekskursion rundt i vores eget verdensbillede, og kommer herfra med nye, overraskende og horisontudvidende perspektiver på verden og på vores eget liv.

Læs mere

JUNI

Bæredygtigt Storkøkken

Tirsdag d. 6. – onsdag d. 7. juni 2017 (uge 23)

Hvordan omlægger man til mere bæredygtigt køkken uden at det vælter budgettet? Nye vaner – nye muligheder? Hvordan motiverer man sine kolleger ? Få netværk, konkrete tips og masser af inspiration med hjem. Del erfaringer og dilemmaer med kolleger fra andre storkøkkener
Styrk din motivation for at gøre en forskel!

Læs mere

JYDEN HAN ER STÆRK OG SEJ (Udsolgt)

Søndag d. 11. – lørdag d. 17. juni 2017 (uge 24)
Vi har primært fokus på den jyske natur og historie med en lille afstikker til Nordfyn. 2 heldagsudflugter og 1 halvdagsudflugt bringer os vidt omkring. Herning- og Viborgegnen med bl.a. besøg i brunkulslejerne, Dollerup Bakker og Hald Hovedgård. Koldinghus, Keramikmuseet Clay og det flotte kulturcenter ”Humlemagasinet” med de smukke haver. Sidst, men ikke mindst, besøger vi Jelling Monumenterne og på vores rundtur i Vejle Ådal kommer vi forbi den smukke barokkirke i Nørup, Engelsholm Slot, Harald Blåtands Ravningbro og den legendariske Bindeballe Købmandsgård. På højskolen vil der være sang, morgensamlinger og foredrag der relaterer sig til emnet.

Læs mere

SLOTTE OG HERREGÅRDE (Udsolgt)

Søndag d. 11. – lørdag d. 17. juni 2017 (uge 24)
Vi har fokus på udvalgte slotte og herregårde, men også på kunst, natur og historie. 2 heldagsudflugter og 1 halvdagsudflugt bringer os rundt på det idylliske Fyn, Sydjylland og den smukke Vejle Ådal. Vi kører bl.a. ad Herregårdsruten og besøger Ulriksholm Slot og Nyborg Slot. Vi ser Keramikmuseet Clay og kulturcenteret ”Humlemagasinet” med de smukke haver. På Koldinghus oplever vi H.K.H Prins Henriks unikke samling af orientalsk jadekunst – objekter som normalt findes i de private gemakker på Fredensborg Slot, Amalienborg og Chateau de Cayx. Sidst, men ikke mindst, besøger vi Jelling Monumenterne og på vores rundtur i Vejle Ådal kommer vi forbi den smukke barokkirke i Nørup, Engelsholm Slot, Harald Blåtands Ravningbro og den legendariske Bindeballe Købmandsgård.

Læs mere

PATCHWORK: EN UGE MED FAGLIG FORKÆLELSE

Søndag d. 18. – fredag d. 23. juni 2017 (uge 25)
Kurset er for dig der elsker at sy og som ønsker at hente ny inspiration hos vores dygtige undervisere og dine medkursister. Det være sig i traditionelle såvel som i nye kreative håndarbejdsmetoder. Du får bl.a. indsigt i forskellige teknikker indenfor patchwork, quiltning og eksperimenterende syning. Samtidig får du et traditionelt højskoleophold med morgensamlinger, foredrag, udflugt og sang. Et ugekursus med masser af faglig forkælelse, klædt på i Brandbjerg Højskoles smukke omgivelser og med andre syglade kursister.

Læs mere

AT VANDRE ER AT LEVE

Søndag d. 25. juni – lørdag d. 1. juli 2017 (uge 26)
En uges vandrekursus, hvor vi på fem dagsudflugter besøger unikke steder langs Hærvejen, Vejle Ådal og Vejle Fjord. På nogle af turene har vi følgeskab af én naturvejleder og på de øvrige ledsages vi at lokale guider. Vi benytter dels bus, men også transport i egne biler til udflugtsmål i nærområdet.

Læs mere

FORTID OG FORTÆLLINGER

Søndag d. 25. juni – lørdag d. 1. juli 2017 (uge 26)
Med to yderst kompetente kursusledere, har vi sammensat et program for alle historie-elskere. Asser Amdisen og Rasmus Dahlberg er begge historikere, forfattere og aktive formidlere. De tager alle med på et klassisk højskoleophold, hvor de selv leverer nogle inspirerende foredrag, introducerer andre oplægsholdere og ellers sørger for den røde tråd gennem ugen.

Læs mere

SOMMERHØJSKOLE FOR SENIORER

Søndag d. 25. juni – lørdag d. 1. juli 2017 (uge 26)
Klassisk seniorkursus med fokus på hyggeligt samvær, historiske foredrag og skønne udflugter. 2 heldagsudflugter og 1 halvdagsudflugt bringer os rundt i Sydjylland og i området omkring Vejle. På højskolen vil der være sang, morgensamlinger og foredrag.

Læs mere

JULI

FLET OG FÆLLESSKAB (Udsolgt)

Søndag d. 2. – lørdag d. 8. juli 2017 (uge 27)
Kurset er for alle fletteentusiaster, der søger fællesskab og særlige oplevelser, og som holder af et stemningsfyldt højskolemiljø med morgensamlinger, sang og foredrag.

Læs mere

NORDIC SALSA CAMP 2017 – LETS CONNECT & BE CONNECTED!

Mandag d. 10. – søndag d. 16. juli 2017 (uge 28)
Vi ser frem til at møde jer til et brag af en “La Fiesta Cubana” uge med ”Cuban salsa, Passion & Fun” på Brandbjerg Højskole. I følge jeres evaluering var Nordic Salsa Camp 2016 en mega succes og den bedste Camp nogensinde, hvor I gav os en gennemsnitlig score på 4,5 point ud af 5 mulige på generel tilfredshed med Campen.

Læs mere

FAMILIEHØJSKOLE: MED FAMILIEN I CENTRUM (Udsolgt)

Mandag d. 17. – Søndag d. 23. juli 2017 (Uge 29)
Kom og vær med til en højskoleuge med familien i centrum. Vi ønsker at skabe rammen om en hel uges kvalitetstid i familien. Målet er, at man er sammen med sine børn i spændende aktiviteter men også mødes med andre på tværs af alder og interesser. En rigtig højskoleuge med morgensang, godnathistorie og workshops hvor I kan lave alt det sammen, som man aldrig får gjort i hverdagen.

Læs mere

HØJSKOLE OG BRIDGE: FAGLIG FORKÆLELSE

Søndag d. 23. – torsdag d. 27. juli 2017 (uge 30)
Lær at spille bridge eller bliv skarpere i dit spil og oplev samtidig Brandbjergs særlige atmosfære og smukke omgivelser. Kurset består af morgensamlinger, udflugt, vandreture, foredrag, sang og musik, og selvfølgelig masser af kortspil under kyndig ledelse af dygtige instruktører. Alt sammen pakket ind i Brandbjergs gode faciliteter.

Læs mere

BRANDBJERG I BEVÆGELSE UGE 30: STORE OPLEVELSE FOR VOKSNE

Mandag d. 24. – søndag d. 27. juli 2017 (uge 30)
En aktiv sommer i inspirerende selskab.
Tag dine bedste venner under armen – eller kom selv og skab nye venskaber. Brandbjerg i Bevægelse er et intenst kursus hvor du kan dyrke en eller flere interesser, blive forkælet i en rigtig højskoleuge med god mad, spændende foredrag og masser af sang og ikke mindst møde andre med samme eller vidt forskellige interesser og holdninger.

Læs mere

BRANDBJERG I BEVÆGELSE UGE 31: STORE OPLEVELSE FOR VOKSNE

Mandag d. 31. juli – søndag d. 6. august 2017 (uge 31)
En aktiv sommer i inspirerende selskab.
Tag på højskole alene eller sammen med andre. Brandbjerg i bevægelse er en højskoleuge med samvær på den gode måde, hvor vi mødes på tværs af alder i meningsfulde værksteder som Musik og sammenspil, Ekstraordinær outdoor cooking, Kunst, Design og Kreativitet,Bliv en bedre fotograf samt Outdoor i det smukke sommerlandskab.
En fed uge hvor vi er sammen om store oplevelser.

Læs mere

BRANDBJERG I BEVÆGELSE UGE 31: STORE OPLEVELSE FOR VOKSNE MED TEENAGERE FRA 15 ÅR

Mandag d. 31. juli – søndag d. 6. august 2017 (uge 31)
Har du store børn og vil I gerne holde en meningsfuld ferie sammen? Så er Brandbjerg i bevægelse måske noget for jer.
Brandbjerg i Bevægelse er ikke et klassisk familiekursus med børn over det hele, men en fed uge, hvor voksne, alene eller sammen med deres store børn, kan være sammen om store oplevelser.
Brandbjerg i bevægelse er en højskoleuge med samvær på den gode måde, hvor vi mødes på tværs af alder i meningsfulde værksteder som Musik og sammenspil, Ekstraordinær outdoor cooking,Bliv en bedre fotograf, Kunst, Design og Kreativitet samt Outdoor i det smukke sommerlandskab.

Læs mere

BRANDBJERG PÅ KANTEN: AKTIV SOMMER I GODT SELSKAB

Mandag d. 31. juli – søndag d. 6. august 2017 (uge 31)
Kom med til Brandbjerg På Kanten og få en fed sommerferieoplevelse – en uges intenst højskoleophold i uge 31 – mandag d. 31. juli til 6. august 2017. Der bliver rig mulighed for at mærke sig selv og hinanden gennem fysiske og kreative workshops i trygge rammer. Dyrk din interesse eller kast dig ud i noget helt nyt med Brandbjergvenner på tværs af årgange og vær med til at skabe et helt nyt hold – S17! Ugen er for alle der kunne tænke sig at smage på højskolelivet, så kom med på Kanten og få en uge fuld af nye venner, kærlige gensyn, spontanitet og masser af hyggelig højskolestemning!

Læs mere

AUGUST

HØJSKOLE OG BRIDGE: FAGLIG FORKÆLELSE

Søndag d. 6. – lørdag d. 12- august 2017 (uge 32)
Lær at spille bridge eller bliv skarpere i dit spil og oplev samtidig Brandbjergs særlige atmosfære og smukke omgivelser. Kurset består af morgensamlinger, udflugt, vandreture, foredrag, sang og musik, og selvfølgelig masser af kortspil under kyndig ledelse af dygtige instruktører. Alt sammen pakket ind i Brandbjergs gode faciliteter.

Læs mere

PÅ HEDE OG HØJDERYG: FOR NATUR OG KULTURELSKERE

Søndag d. 6. – lørdag d. 12- august 2017 (uge 32)
Klassisk højskoleophold for natur- og kulturentusiaster. Udviklet i samarbejde med Seniorsammenslutningen i Dansk Sygepleje Råd, men naturligvis åbent for alle interesserede. Et ophold med udflugter, morgensamlinger, sang og foredrag. De to heldagsudflugter tager os bl.a. med på Hærvejen til Gudenåens Udspring v/Tinnet Krat, til Øster Nykirke og Den Genfundne Bro samt nærområdet omkring Kongernes Jelling og den smukke Vejle Ådal. Foredrag bl.a.om Aakjær, Hedens opdyrkning og Hærvejen.

Læs mere

HERLIGHEDER LANGS HÆRVEJEN: SPÆNDENDE VANDREOPLEVELSER

Mandag d. 21. – fredag d. 25. august 2017 (uge 34)
Til alle natur- og kulturentusiaster, der søger nye, spændende vandreoplevelser og holder af et stemningsfyldt højskolemiljø med morgensamlinger, sang og foredrag. Kurset indeholder 3 dagsudflugter, hvor vi går ca.12 km hver dag i varieret terræn. Så holder du af naturen og et stemningsfyldt højskolemiljø med morgensamlinger, sang og foredrag, så velkommen her.

Læs mere

SLOTTE OG HERREGÅRDE

Mandag d. 21. – fredag d. 25. august 2017 (uge 34)
Fyrster, herremænd og -fruer har til alle tider været samlere: jord, bygninger, kunst, jagttrofæer, smykker, rariteter m.m.
Vi skal besøge store, flotte huse.  Den ene udflugtsdag går til de arkitektoniske perler: Clausholm Slot, Gl. Estrup Herregård og Rosenholm Slot. Alle tre steder vil vi – sammen med lokale eksperter og rundvisere – fordybe os i spændende hjørner af dansk adels- og bygningshistorie.

Læs mere

HØJSKOLE OG BRIDGE: FAGLIG FORKÆLELSE

Mandag d. 28. august – fredag d. 1. september 2017 (uge 35)
Lær at spille bridge eller bliv skarpere i dit spil og oplev samtidig Brandbjergs særlige atmosfære og smukke omgivelser. Kurset består af morgensamlinger, udflugt, vandreture, foredrag, sang og musik, og selvfølgelig masser af kortspil under kyndig ledelse af dygtige instruktører. Alt sammen pakket ind i Brandbjergs gode faciliteter.

Læs mere

SEPTEMBER

I HARALD BLÅTANDS FODSPOR

Mandag d. 4. – fredag d. 8. september 2017 (uge 36)
Til alle natur- og kulturentusiaster, der søger nye, spændende oplevelser og holder af et stemningsfyldt højskolemiljø med morgensamlinger, sang og foredrag.
En spændende uge i vikingernes tegn spundet ind i Brandbjerg Højskole smukke omgivelser.
På alle udflugter har vi følgeskab af Arkæolog og museumsformidler Annemarie Kruuse, som har arbejdet med vikingetiden siden 1976.

Læs mere

VORES VIDUNDERLIGE VERDENSARV

Mandag d. 4. – fredag d. 8. september 2017 (uge 36)
Klassisk højskoleophold for natur- og kulturentusiaster. Vi besøger ikke mindre 3 danske UNESCO monumenter!
3 gange verdensarv lige i vores baghave. Vær med til en spændende uge med fokus på vores natur- og kulturarv. Vi tager på heldagsudflugt til Fanø, hvor vi ser og hører om Vadehavets optagelse på Verdensarvslisten og tager med på både østers- og sælsafari. I Christiansfeld besøger vi den berømte Brødremenighed og sidst, men ikke mindst, besøger vi Jelling Monumenterne og det nye “Kongernes Jelling” som nærmest ligger i skoles baghave. På skolen vil der være sang, morgensamlinger og foredrag der relaterer sig til emnet. Bla. kigger Kulturstyrelsen forbi først på ugen og giver introduktion.

Læs mere

SKAB RESTEN AF DIT LIV: SÆT FOKUS PÅ FREMTIDEN (Udsolgt)

Mandag d. 11. – fredag d. 15. september 2017 (uge 37)
Hvornår tænker man på, hvad der skal ske, når man bliver ældre? Måske er det ikke så tit. Dagligdagens gøremål fylder, man sylter tanker om fremtiden og udsætter de vigtige beslutninger. På dette seniorkursus får du mulighed for at lade alle dine refleksioner over “dit næste liv” boble frem og komme op til overfladen. Kurset handler om at skabe overblik, at få viden og blive udfordret og afklaret. Det er tilrettelagt, så også ægtefæller vil have stort udbytte af at deltage.

Læs mere

PERSONLIG POWER: FÅ MERE UD AF DIT POTENTIALE

Mandag d. 11. – fredag d. 15. september 2017 (uge 37)
Dette kursus er for dig der gerne vil opdage mere af dit potentiale, turde tro på dig selv og få større gennemslagskraft. Samtidig lærer du om personprofiler og om, hvordan de forskellige profiler arbejder. Det sker dels via klasseundervisning og kreative udtryksformer, men også via diverse samarbejdsøvelser i det fri. Underviserne har forskellige baggrunde, bl.a. medvirker en HR-konsulent, coach, skuespiller og mindfulness-instruktør. Alle har beskæftiget sig med selvudvikling i mange år.

Læs mere

DET SKØNNE LIV I PERSPEKTIV

Mandag d. 25. – fredag d. 29. september 2017 (uge 39)
Fyldt med sang, fortællinger, naturoplevelser og foredrag, mødes vi i fællesskabet og dyrker egne interesser i forskellige workshops:
· Strikning – v/underviser Vithard. Kendt som “Prince of Knitting” og fra “Den store strikkedyst” på tv
· Vandring og fortællinger v/Nis Thomsen – Lær Grejsdalen og Vejleegnen at kende
· Syng dig glad – korsang med både takt og tone

Læs mere

OKTOBER

AKTIV HØJSKOLE: FOKUS PÅ GLÆDE OG SAMVÆR

Tirsdag d. 03. – lørdag d. 07. oktober 2017 (uge 40)
Dette kursus henvender sig til folk med en demenssygdom. I løbet af ugen beskæftiger vi os med forskellige aktiviteter, så som sang, motion og kreative værksteder. Vi tager på udflugt i lokalområdet, går med naturvejleder i skoven og til foredrag.

Læs mere

YOGA OG MINDFULNESS

Onsdag d. 18. – søndag d. 22. oktober 2017 (uge 42)
Yoga, meditation og mindfulness -kurset på Brandbjerg Højskole er for dig, der har lyst til at arbejde med indre fordybelse og ydre kontakt gennem yoga, meditation, mindfulness og nærværstræning. Kurset har fokus på krop, åndedræt og bevidsthed samt det at være i god og autentisk kontakt både med sig selv og andre.

Læs mere

NOVEMBER

HØJSKOLE OG BRIDGE: FAGLIG FORKÆLELSE

Mandag d. 20. – fredag d. 24. november 2017 (uge 47)
Lær at spille bridge eller bliv skarpere i dit spil og oplev samtidig Brandbjergs særlige atmosfære og smukke omgivelser. Kurset består af morgensamlinger, udflugt, vandreture, foredrag, sang og musik, og selvfølgelig masser af kortspil under kyndig ledelse af dygtige instruktører. Alt sammen pakket ind i Brandbjergs gode faciliteter.

Læs mere

DECEMBER

JUL PÅ DEN GAMLE HERREGÅRD: JULEHYGGE UDEN STRESS OG JAG

Fredag d. 22. – tirsdag d. 26. december 2017 (uge 51)
Oplev en stemningsfuld jul i den gamle herregård samt et berigende og hyggeligt højskolemiljø med morgensamlinger, sang og foredrag. Tillige en heldagsudflugt til Slesvig med besøg bl.a. på Gottorp Slot, i den smukke domkirke og de hyggelige juleboder på torvet. Vi deltager også i en julegudstjeneste i en lokal kirke. Traditionelle juleworkshops, travetur i skoven, historiefortælling og en ægte feel-good julefrokostjazz er ligeledes på programmet i løbet af de fem dage.

Læs mere