Repræsentantskabet

Repræsentantskabet og Bestyrelsen

På Brandbjerg har vi et stærkt repræsentantskab bestående af en mangfoldig forsamling af visionære og ressourcestærke personer med meget forskellige erfaringer og kompetencer.

På det ene af 2 årlige møder, vælges medlemmer fra repræsentantskabet til Brandbjerg Højskoles bestyrelse. Her skal 6 repræsentantskabsmedlemmer arbejde sammen med 2 repræsentanter fra Elevforeningen og 1 repræsentant fra foreningen Brandbjerg Højskoles Venner. Herudover deltager repræsentanter fra ledelsen og personalet i bestyrelsesmøderne uden stemmeret.

Tryk på knapperne for at vælge repræsentantskabet eller bestyrelsen

I alfabetisk orden

Ane Liebing Grøngaard

Tidl. Kommunikationschef, HEART Herning

“En kommunikationsnørd, der arbejder med politik, kunst og en seriøs bæredygtig omstilling. Brænder (blandt andet) for at nytænke højskolernes rolle i omstillingen til et grønt og bæredygtigt Danmark og ser Brandbjerg som et fremragende eksempel på et sted, der tænker i eksperimenter og ønsker at udvikle højskole- og andelsbevægelsen til en version 2.0. Har efterhånden en del erfaring med bestyrelsesarbejde, ledelse og organisering af frivillige og har det sidste halvandet år arbejdet benhårdt for at starte et nyt parti Alternativet. Arbejder til dagligt med alle former for kommunikation; sociale og digitale medier, annoncering, branding, kampagner, loyalitetsprogrammer, web mm.”

Asser Amdissen

Direktør, George Stage

“Jeg er historiker og har arbejdet som museumsinspektør, museumsleder,
højskoleforstander, selvstændig konsulent og i øjeblikket som direktør for fonden bag
skoleskibet Georg Stage.
Jeg er god til tre ting. Jeg har haft succes med at vende gode virksomheder med støvet ry og gøre dem
aktuelle. Jeg er en god historiefortæller, som kan samle mange informationer i meningsfulde
helheder. Jeg kender rigtigt mange mennesker, som laver rigtigt mange forskellige ting.
Jeg har en fortid i bestyrelserne for interesseorganisationer, en stor fond og forskellige
andre steder. Sagt kort, så er jeg en økonominørd med ledelse i blodet og med klassiske humanistiske
værdier.”

Bjarne Aarup

Advokat, Saxo Advokater

“Som opvokset på en gård nord for Ringkøbing interesserer jeg mig fortsat for
landbruget, naturen og yderområderne. Engagementet er dog blevet mindre med
årene.

Efter endt uddannelse i Århus arbejdede jeg som advokatfuldmægtig og advokat i
København indtil 2004, hvor min kompagnon og jeg stiftede Saxo advokater. Vejle har
herefter været udgangspunktet for mit liv de sidste 10 år. Arbejdsmæssigt beskæftiger
jeg mig med alle aspekter vedrørende fast ejendom, ligesom jeg bruger en del tid på
insolvensretlige problemstillinger og almindelig erhvervsrådgivning.

Privat bor jeg sammen med Susanne, og vi har sammen Noa (3). Herudover har jeg
Anne (15) og Sune (12). Min fritid bruger jeg på fodbold og jagt.” Advokat

Claus Simonsen

Skovfoged, Naturstyrelsen 

” Arbejder til dagligt med drift og pleje af natur-og skovarealer i Trekantsområdet. Naturstyrelsen arealer bruges af en bred vifte af publikum og organisationer og jeg koordinere denne brug sammen med gode kolleger og arbejder ligeledes med formidling og med at få syge, handicappede og ledige ud og bruge energi konstruktivt på vores arealer. Er et menneske der elsker at benytte naturen aktivt i havkajak, på jagt, bag fiskestangen, på løbeture, ski eller på MTB og ligeledes brænder jeg for kultur og Nak og æd-principperne i mit køkken..:-)”

Dorte Brøckner

Underviser, Tænketanken Sophia 

Stifter af FILOSOFAEN – tid til nærvær og eftertanke
Højskolelærer
Løst tilknyttet Xeneriet og Spotlight børnefestivallen i Vejle”

Flemming Riis

Malermester, Håndværksrådet 

Malermester i 36 år
Næstformand i danske malermester 23 år – Hvr. bestyrelse i 8 år
Formand i bygge og anlægsgruppen .
Formand arbejdsmiljøhuset
Syns og skønsmand for Civilretten
Lægdommer i Venstre Landsret.

Flemming Linneberg

Journalist, Jysk- Fynske Medier 

Årgang 1968 med midtjyske rødder. Oprindelig handelsuddannet i tøjbranchen men levede på en eller anden måde i mange år af at spille fodbold i henholdsvis Ikast fS og AGF. Da en alt andet end pragende karriere sluttede, blev jeg ansat som sportsjournalist hos Skive Folkeblad. I 1998 kom jeg til Vejle Amts Folkeblad, først som sportsjournalist og siden som sportsredaktør. I dag er jeg tilknyttet Jysk Fynske Medier med fokus på fortællende journalistik, feature og portrætter. Privat er jeg gift med Henriette, vi har døtrene Olivia og Frederikke, og bomuldshunden Conrad er også en del af matriklen på Hvesager i Jelling.

Hanne Hautop

Rektor, Rosborg Gymnasium 

“Jeg er rektor ved Rosborg Gymansium & HF – en stilling jeg har haft siden 1. maj 2015. Tidligere var jeg i 7 år national talentchef og leder af Mærsk Mc-Kinney Møller videncenter i Sorø. Jeg har i mange år arbejdet nytænkende og vedholdende med talentudvikling i det danske uddannelsessystem. Tidligere har jeg stået i spidsen for indførelsen af studieretningsgymnasiet og almen studieforberedelse.

Jeg er cand. scient. i matematik og fysik fra Aarhus Universitet og har læst filosofi i Tyskland. Jeg har 13 års erfaring som gymnasielærer og har været medforfatter på flere lærebøger. Jeg har siddet i en række politisk udpegede arbejdsgrupper med fokus på uddannelsesområdet og er en kendt debatør , ordstyre. ”

Henrik Hartvig

Tidligere forstander på blandt andet Adventure Efterskolen og Viby Efterskole, ABO i SoundHouse Brandbjerg

” 52 år og har musik og teater som grundlag for en karriere, der har ført mig vidt omkring i den kunstneriske verden og som underviser og mentor for rigtig mange unge mennesker. Jeg startede som udspillende musiker i 1978, og fra da af og til jeg i 2006 blev forstander, har jeg arbejdet og udviklet mig som komponist, sangskriver, musiker, lydproducer/tekniker, manuskriptforfatter, underviser og forretningsmand.
Seneste 10 år: Forstander for Ærø Højskole (musik & teater), Helnæs Højskole (Kunst
& filosiofi), Adventure Efterskolen (outdoor & krop), Viby Efterskole (musik, dans &
teater).
Knapt et år som Projekt- og kunstnerisk leder af SoundHouse på Brandbjerg Højskole, herefter formand for Advisory Boardet. De sidste 10 år har jeg arbejdet koncentreret med kursusudvikling, fagudvikling,
skoleudvikling”

Jan Arvidsen

Ph.d. -stipendiat, SDU, Institut for Idræt og Biomekanik 

“Jeg underviser og forsker i friluftsliv og idræt på Syddansk Universitet, og har tidligere været højskolelærer i en årrække, hvor jeg ligeledes arbejdede med idræt og friluftsliv. Min uddannelsesbaggrund er idrætsorienteret og pædagogisk, hvor jeg særligt har interesseret mig for Dannelsestænkning, Friluftspædagogik, Sikkerhed og
kystfriluftsliv samt børn og unges friluftsliv og forhold til naturen. Jeg bruger meget af min fritid på at ro kajak, at stå på ski, at være på tur, at cykle og løbe.”

Jens Ejner

Landmand og Borgmester i Vejle Kommune

John Schalertz

Manager, LEGO System A/S

Født den 23. oktober 1961. Gift med Margrethe og har 2 børn: Johan på 20 år og Sarah på 25 år.

Flyttede fra Sjælland til Jylland i 2000.

Arbejdesliv:

  • Uddannet inden for handel og kontor
  • 5 år ved forsvaret som reserveofficer
  • 1 år hos Brødrene Dahl
  • Siden 1986 hos LEGO (1 år som designer, 14 år som personaleleder og 15 år som projektleder)

Fritid:

Spiller golf på 20.år (knæ og ankler kunne ikke tåle fodbold mere.)

Er formand for Jelling Golfklub på 4. år. Med i bestyrelsen på 6. år.

Som person er jeg glad og positiv og tror på det bedste i mennesker.

Kasper Zederkof

Project leader, DR

Katrine Bastholm

Underviser/vejleder, Tørring Gymnasium 

“Jeg er 38 år, gift med Thomas og har to børn, Anna og Lasse. Jeg er født og opvokset i Vendsyssel, har gået på Klokkerholm skole og siden på Nørresundby Gymnasium. Studiet foregik i Århus, og herefter flyttede jeg til Jelling hvor jeg bor i dag sammen med min familie. Jeg er glad for mit arbejde hvor jeg i kraft mine forskellige
”kasketter” kommer i berøring med mange forskellige kontekster knyttet til gymnasielivet. I fritiden prioriterer jeg familien og at have tid til at ”intet” at lave. Ift. udvalgsarbejde, er jeg tilknyttet Byens Bio i Jelling, og jeg sidder i forældrerådet i min datters klasse”

Ken Rinder Sørensen

Funktionsleder, Røde Kors 

” Bor i Kolding med min familie Katrine, Asta, Freia, August og Wilmer. Har kontor i Jelling men løser ofte opgaver rundt på forsk. Asylcentre. Har arbejdet i Grønland i ca. 7 år bl.a. som Centerleder i Sisimut og Superintendent HR/Information for MTH på Thule Air Base. Interesseret i integration og flygtninge generelt. Mit arbejde fylder selvsagt meget – fritiden bruger jeg med min familie.”

Kirsten Kampp

Selvstændig, Leadercoach/procesleder

“Selvstændig siden 2004. Arbejder i dag primært med lederudvikling – som coach for ledere i individuelle forløb og som team- og relationscoach for ledergrupper. 15 års erfaring som coach

Se www.kirstenkampp.dk

10 års ledererfaring( Bl.a. Udviklingschef Kaospiloterne, HR chef Royal Greenland, Nuuk, Kursus/udviklingsafdelingen Peter Sabroe Seminariet) Igennem 25 år har jeg som konsulent, procesleder og underviser skabt refleksive og udfordrende læringsrum for små og store grupper af mennesker i vidt forskellige organisatoriske, ledelsesmæssige og relationelle udviklings.- og forandringsprocesser i såvel private som offentlige virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Bl.a. initiativtager og udvikler af det ene af de 3 kernefag på Kaospilotuddannelsen;
Creative proces design

Pædagoguddannelsen Peter Sabro seminariet: Underviser i Socialfag, Kommunikation, Organisation og ledelse. Projektleder på stort kulturprojekt i festugen. Leder af kursusafdelingen”

Lars “Charlie” Mortensen

Direktør, Jelling Musik Festival 

Født 1958 – gift med Britt og har 2 voksne sønner.
Opvokset i Ødsted – skolegang Ødsted/Egtved – Rødkilde Gymnasium – Sønderborg
Søfartsskole – Sejlads – Søværnet.
Uddannelse:
Folkeskolelærer fra Jelling Seminarium 1983
Arbejde :
Lærer på Grønland- Forstander på Fredericia Idrætsdaghøjskole og leder af Idræt i
Dagtimerne i 17 år
Medstifter af Jelling Musikfestival i 1989
Ansat som Direktør i Festivalen og Fonden i 2004……
Tidligere bestyrelser :
JFS Fodbold, Fredericia Idrætscenter ( 1998 – 2004), Festival Danmark
Nuværende bestyrelser:
Dansk Live ( Brancheforening for Festivaler, Kulturhuse og spillesteder, Jelling
Sparekasse Fond
, Komiteen for uddeling af VAF ” Åbenhedspris”, Byens Hus Ejerforening.
Andet :
Udøvende musiker – sejler/langtur – foredragsholder – modtager af Vejle Kommunes
Kulturpris 2011 – Klumme Skribent i Vejle Amts Folkeblad

Lars Myrthu-Nielsen

Øko-net / Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis

Jeg er iværksætter- og projektmagertypen, og har fx udgivet nyhedsblad om økologi og bæredygtig udvikling i 10 år, og drevet en stor database på nettet for at skabe det grønne overblik. Driver et økologisk husmandssted på 8 ha, økologi på ærtevek /Fremtidens husmandssted, i Ollerup ved Svendborg. vores mål er at kunne tilbyde kurser i økologisk praksis og levevis, centreret omkring lokal fødevareproduktion. Stedet er et eksperimentarium i at leve økologisk og bæredygtigt og sklakoblrt til det nye europæiske projekt, der hedder Living and learning om Organic Farms – LLOOF, som er et projekt under WOOF – World Wide Opportunities non Organic Farms .

Lene Tangaard

Professor, AAU

“Lene tanggard er cand.psych., Ph.d. og Professor ved Institut for Kommunikation,
Aalborg Universitet. Leder af Center for Kvalitative Studier med professor Svend
Brinkmann. Leder af The International Centre for the Cultural Psychology of Creativity
(ICCPC), (med lektor Vlad Glaveanu). Medlem af erhvervsforskerudvalget,
Innovationsstyrelsen”

Leo Komischke-Konnerup

Chefkonsulent UC Syddanmark

“Født 1960. Bor i Broager i Sønderborg kommune. Jeg er oprindeligt læreruddannet fra Tønder Statsseminarium 1983. Var derefter lærer og leder ved frie skoler, folkeskoler og sociale døgninstitutioner i 20 år. kandidatstudium ved Århus Universitet og adjunkt/lektor ved læreruddannelsen og senere videncenterleder i Videncenter for Almen pædagogik og formidling ved UC Syd. Er nu ansat som chefkonsulent og ph.d.-studerendeved UC Syds afdeling for udvikling og forskning. Er optaget af de frie skoler i Danmark og deres pædagogiske og politiske opgave.”

Mogens Poulsen

HR – Senior specialist, Emeritus (Novo Nordisk)
“Født 1953
Gift med Inger-Marie siden 1978, 2 voksne børn og 2 børnebørn
Bosiddende i Sverige
Uddannelse : Cand. Mag
Ansat i Novo Nordisk A/S fra 1985 til ult. 2015.
Ansvarlig for organisation og kompetenceudvikling i NN´s produktion wold wide
gennem mere end 15 år.
Tæt samarbejde med Brandbjerg Højskole gennem mere end 10 år – primært vedr.
uddannelse for NN´s timelønnede medarbejdere.”

Olav Hesseldahl

Projektchef, Ungdomsbureauet 

“Uddannet cand.mag. i filosofi og medievidenskab med en baggrund som vært på 24/syv og ungdomsaktivist. Stifter af Ungdomsbureauet, der laver pop-up-platforme for unge, så de kan undersøge demokratisk deltagelse på nye måder. Vi har lavet mange skøre ting (tjek www.ungdomsbureauet.dk) og står overfor vores hidtil største
udfordring: Ungdommens Folkemøde i september. En demokratisk festival for 10.000 unge I Søndermarken på Frederiksberg”

Ole Nørgaard Andersen

Direktør (Emeritus), Håndværksrådet. Formand for bestyrelsen 

” Har indtil 2008 været ejer af og direktør for Nama A/S, en maskinfabrik med 35 – 40 ansatte beliggende i Nørre Snede, mellem 30 og 50 % af omsætningen blev solgt til eksport. Er i dag aktiv i bestyrelser og med investering. Har gennem tiden været aktiv i organisations og uddannelsesverdenen herunder
formand for Teknisk Skole i Horsens i en ca. tiårig periode.”

Ove Pedersen

Erhvervschef (Emeritus) Den Jyske Sparekasse. Næstformand for bestyrelsen 

“Har været ansat i pengeinstitut i 45 år. Danske bank i 36 år og Den Jyske Sparekasse i
9 år.

Er nu på pension hvor jeg beskæftiger mig med bestyrelsesarbejde i 3 forskellige virksomheder ud over at være næstformand og forretningsudvalgsmedlem for Brandbjerg Højskole.

Jeg driver idag mit eget IT firma med rådgivning og undervisning indenfor brugen af PC, Ipad, IPhone, samt tilbyder mine kunder at løse deres hardware og softwareproblemer.”

Paul Natorp

Daglig leder, Sager der samler

“Jeg brænder for at give styrke og autoritet til mennesker, der fornyer samfundet nedefra med opfindsomhed og handlekraft i hverdagen. Jeg er medstifter og del af den daglige ledelse i Sager der Samler, der er et hus for hverdagsaktivister og en innovationsplatform for civilsamfundet. Jeg sidder desuden i Frivillighedsrådet, der
rådgiver regering og Folketing omkring civilsamfundets rolle i forhold til sociale udfordringer. Sideløbende med dette arbejde er jeg medstifter og partner i Kaospilot Creative Leadership, der er et træningsforløb for ledere i lærende og kreative organisationer.”

Peter Matzen

Underviser, Sager der samler. Stifter af Handlemod

“Min styrke er at skabe læringsmiljøer, som støtter både personlig udvikling og udvikling af inkluderende og skabende fællesskaber. Arbejder i spændingsfeltet mellem entreprenørskabsundervisning, aktivt medborgerskab og social innovation, projektledelse og samfundsudvikling gennem deltagelse af civilsamfundet..
Er tidligere underviser på Brandbjerg Højskole på Eventlab.”

Poul Erik Juul Jensen

Landmand

Bor i Kollerup
13 år i Jelling byråd ,hvoraf 5 år som viceborgmester
En del år i Brandbjergs bestyrelse og formand frem til april 2015

Susanne Bentzen

Associate manager, Novo Nordisk 

Arbejde:
Ansvarlig for et team på 7 medarbejdere, hvor empowerment, tillid og humor er
væsentlige faktorer.
Jeg driver PS centrale uddannelsesudvalg (ledelse og klubber): strategier, udvikling,
implementering af nye læringsaktiviteter og kompetencer i områderne for
timelønnede (25.000 kursusdage/år).
Jeg driver 2 netværk, har indirekte ansvar for mere end 120 lærlinge.
Eksternt repræsenterer jeg Novo Nordisk i flere tekniske skolers LUU.
Frivilligt arbejde:
Formand for NGFP (12.000 medlemmer)
Medlem af NGF (5.600 medlemmer, på 32. år)
Privat:
Mor til to voksne børn, der går på universitet. Jeg er gift.
Min familie er ikke stor, men kær.
Jeg nyder venner, sport, musik, bøger, madlavning”

Søren Dupont Kristensen

Direktør, EnergiNet

Søren er 39 år og uddannet økonom fra SDU i Odense. Han har siden 2003 arbejdet for det nationale systemansvarlige energitransmissionsselskab i Danmark Energinet.dk. Energinet.dk er en selvstændig offentlig virksomhed, som har ansvar for forsyningssikkerhed og effektive markeder for el og gas. Søren har haft forskellige job i Energinet.dk og primært arbejdet med elmarkedsforhold, strategi samt strategisk planlægning og udvikling. I dag er Søren direktør for forretningsenheden Systemudvikling og Elmarked.

Privat bor Søren i Skibet med sin kone Charlotte, der er efterskolelærer, samt datteren Cathrine. Fritiden bruges i familiens fritidshus på Endelave samt på jagt og fiskeri.

Vanessa Salome Christophersen

Projektleder, Politikens Hus 

” Jeg brænder for journalistik, undervisning og udvikling af debat, demokrati og
oplysning. Jeg er projektleder for Politikens debattør- og kritikerskole, Politiken Kurser og andre
projekter, herunder DM i debat, Politikens scene på Folkemødet og Politikens livearrangementer
på Roskilde Festival.

Jeg har siden 2013 været med til at udvikle Kritikerskolen og står for udvikling af indhold, rekruttering af deltagere, undervisning i skriftlig og mundtlig formidling, liveinterviews, gennemlæsning og respons på debatindlæg samt afvikling af skolen.
Jeg udvikler løbende kurser, bl.a. målrettet lærere. Derudover har jeg ansvaret for to studenter, som assisterer i udviklingen og afviklingen af de forskellige projekter. Jeg afleverede i april 2015 speciale på Statskundskab om deliberativt demokrati med Politikens debattør- og kritikerskole som case.”