Berlin – Lissabon

To europæiske metropoler

Vi skal lugte, smage, høre og se 2 af Europas metropoler og have det hele ind under huden gennem levende fortællere, kulturelle oplevelser og egen aktiv medvirken.

Det højere mål

Vi rejser med henblik på at udfordre vores fordomme. Vi oplever for tiden at hver enkelt land i Europa lukker sig om sig selv. Vi vil undersøge vores egne forestillinger om den verdensdel vi bor i. Vi er nysgerrige på den politiske højredrejning der sker i mange europæiske lande, med øget nationalisme og angst for det fremmede. Vi vil undersøge hvad vi har tilfælles på tværs af kultur, landegrænser og sprog. Og komme beriget hjem!

Vi er ikke kun turister i Berlin og Lissabon men også iagttagere og deltagere, der med åbne øjne, hjerter og kameraer registrerer indtryk af byerne og deres mennesker, for at vi senere kan fortælle, komponere, digte og skabe vores egne fortællinger om rejsen.

Berlin og Lissabon er begge must see’s for kulturelskere. Turen byder på kulturelle højdepunkter i Europa, og giver et stort indblik i Europas mangfoldighed.
Rejserne på Brandbjerg Højskole har alle et højere formål end blot at se nye himmelstrøg og få nye billeder på harddisken. Rejserne er i høj grad til for at vi, elever som undervisere, gennem oplevelse og indlevelse kommer ud af vores comfortzone og ind under huden på de steder, vi besøger. Den udvikling, der flytter os mest, er ofte den, hvor uvisheden er medspiller i mødet med det ukendte.

Rejsen til disse to europæiske metropoler har til formål at undersøge, hvad kultur, natur og mennesker gør ved os og hvad vi kan bruge disse møder til.

Urban Explorer

I Berlin

I Berlin skal vi på Dönerkind – dõnersafari i det tyrkiske miljø i Kreutzberg, og på kunsttur på gallerierne i Berlin. Vi danser i den elektroniske undergrund og nyder brændte mandler og Glühwein på julemarkeder. Vi besøger også en KZ-lejr for at minde os selv om hvad den tyske nationalisme gjorde ved mennesker for over 70 år siden.

I programmet er der plads til, at du og dine rejsekammerater kan planlægge flere kulturoplevelser. Det kunne fx. være en fodboldkamp på Det Olympiske Stadion (bygget til De Olympiske Lege i sommeren 1936 med det ildevarslende hagekors vejrende mod himmelen), en cykeltur til den nedlagte Tempelhof lufthavn, løbe på skøjter på Potsdammer plats eller en historisk rundgang.

Efter 4-5 dage flyver vi fra Berlin til Lissabon, hvor vi tjekker ind på et hyggeligt hostel.

I Lissabon

Lissabon er omgivet af vand og det vil vi bruge. Historisk set var det her de mange opdagelsesrejsende drog ud i verden fra. Vi vil være opdagelsesrejsende i og på havet ved at svømme, sejle og surfe. Vi skal også besøge Europas største aquarium Oceánario, hvor vi kan se djævlerokker, tigerhajer, søheste og ikke mindst pingviner.

I Lissabon besøger vi det fantastiske Castello de São og klostrene i Belem, som er prangende eksempler på Portugals velmagts dage under de store søfareres tid. Vi besøger Sao Jorges borg med udsigt over hele byen, og nyder lyset.

Det er jo stadig sensommer i Portugal i november og vi skal selvfølgelig suge solen til os mens vi spiser frisk fisk og muslinger direkte fra Atlanterhavet, og drikker Vinho Verte til.

Begge byer

Som når vi er hjemme på Brandbjerg skaber vi ligeledes højskole sammen når vi rejser. Det betyder at vi hjælper hinanden med at få det bedste frem i vores oplevelser, møder og udfordringer.

Vi skal lære noget nyt! Vi drømmer om at vi skal lære at danse tysk klapdans, synge portugisisk fado, danse Capoeira, meditere, lave yoga, surfe og sejle.

Vi drømmer også om at blive beriget af de mennesker vi møder. Hvor åbent tør vi egentlig møde mennesker der er anderledes end os selv?

Og så skal vi selvfølgelig have det rigtig sjovt og opleve sammen.

Rejsen til Berlin-Lissabon er for alle elever på Brandbjerg og er ikke knyttet til bestemte hovedfag.

Har  du  spørgsmål  til  rejsen  er  du  velkommen  til  at  kontakte  højskolen  på  75871500  eller
bh@brandbjerg.dk.