Livet på højskolen

Livet på højskolen

Foruden dit hovedfag og dine valgfag er det obligatorisk at deltage i fællesfaget ”Fag på tværs”, i morgensamlinger, i højskoleaftener, i skolemøder, i bo-gruppemøder, i weekendmøder og i forskellige praktiske tjanser som ugentlig rengøring og køkkenvagt hver 4. eller 5. uge.  Som du kan se på skemaet, tilbyder vi derudover ”Studiekreds” og ”Aktiv torsdag”. Disse 2 aktiviteter er frivillige.

Vi er en ambitiøs højskole. Derfor har vi sørget for at lægge ”luft” ind i skemaet. For os på Brandbjerg er det nemlig uhyre vigtigt, at vi laver højskole sammen med vores elever, og derfor skal der også være plads til alle de udfoldelser, som vi ved, at du og dine med-elever finder på i løbet af opholdet. Erfaringen viser, at et

højskoleophold på Brandbjerg bliver meget intenst og indholdsrigt. Det er hårdt at være højskoleelev…

Flere uger i hver periode brydes det almindelige ugeskema op, når vi f.eks. laver hovedfagsuger, rejseuger eller temauger. Introugerne og afslutningsuger følger også deres eget skema. Der findes en plan for hver kommende periode, som du kan spørge efter.

Hvad laver man i weekenderne?

Vi har 2 slags weekender på Brandbjerg: Tema-weekender og friweekender. Tema-weekenderne, der falder ca. 2 af i hver periode, er obligatoriske og byder på forskellige aktiviteter med både undervisning og samvær – og også gerne en fest. Eksempler på tema-weekender er Elevstævnet i april, Jelling Musik Festival i maj,

”Naturens Dag” i september og ”Sharing Brandbjerg”- weekenden i oktober. I friweekender kan du vælge at blive på højskolen eller tage hjem efter behov. I friweekenderne er der altid en del elever, der vælger at blive på skolen for at tage del i den meget afslappede og uformelle måde at være sammen på.

Ofte arrangeres der frivillige aktiviteter på egen hånd eller i samarbejde med personalet – fx tilbyder vi paraglidingkursus i maj. I friweekenderne er der god tid til at slappe af sammen og en mulighed for at hænge mere ud med dem, man måske ikke lige har talt så meget med før. Det er her, der også er tid til at se en hel sæson af favoritserien sammen med gode venner, cykle en tur i Grejsdalen, være dj til lørdagens fest, lave bål og overnatte i skovens shelter eller tage i biffen og svømmehallen.

Hvad med fest- og alkoholkultur?

På Brandbjerg elsker vi en god fest. Men vi er alle sammen forskellige og har forskellige måder at feste på. Nogle er tilbageholdende, mens andre elsker at give den gas. Nogle drikker lidt eller slet ingen alkohol, mens andre ser frem til en god brandert. Uanset dine præferencer, så bliver du en del af samværskulturen på Brandbjerg, der er baseret på ligeværd og respekt. Det udmønter sig i, at vi fester med plads til hinandens forskelligheder. Der er både mulighed for en god snak eller et slag kort i loungeområdet – og for at hænge ud og danse røven ud af bukserne i bar- og festlokalet, mens musikken dunker ud af højtalerne.

I hverdagen må du gerne nyde en øl eller et glas vin efter aftensmaden. Vi er ambitiøse med dit højskoleophold, og derfor kræver vi også af dig, at du er frisk og klar til undervisning næste dag. Fester hører kun weekenden til, og vi placerer fortrinsvis fester om lørdagen, så du får mest ud af din weekend og kan spare festkrudtet sammen til denne ene aften. Vores erfaring er, at både hverdag og fest bliver meget federe, når man kan skille dem ad. Og så er man selvfølgelig kvinde/mand nok til at deltage i den obligatoriske oprydning dagen efter…

Brochure for Højskoleophold
Få tilsendt brochure