Historiske kurser

Korte kurser på 1-4 uger

På Brandbjerg har vi en bred vifte af ugekurser, og vi har så stor efterspørgsel på dem, at vi konstant udvider udbuddet. Det er der selvfølgelig flere årsager til. Først og fremmest handler det om indhold og atmosfære, men det handler også om gode faciliteter, og sidst, men ikke mindst, handler det om kursusledere og undervisere, der brænder for det, de laver. Engagement smitter på den mest livgivende af alle måder og sætter tingene i bevægelse. Bevægelse er netop hovedsagen.

Tryk på en knap for at udvælge en særlig slags kurser

APRIL

HIT MED HISTORIEN

Søndag d. 30. april – lørdag d. 6. maj 2017 (uge 18)
En uge for historisk interesserede med 2 heldagsudflugter til ”Fængslet” i Horsens og det unikke Industrimuseum. Ligeledes en udflugt til UNESCO-byerne Jelling og Christiansfeld. Vi skal naturligvis se de berømte sten, kirken, det udvidede Kongernes Jelling og smage på den ægte vare, når vi besøger honningkagebyen om eftermiddagen. Introduktion og guidede rundvisninger på samtlige museer. På skolen vil der være spændende foredrag bl.a. om tyven der stjal Guldhornene, gådefulde kriminalhistorier og om Jens Nielsen som var den sidste dansker der blev halshugget i netop Horsens.

Læs mere

SLÆGTSFORSKNING PÅ HERREGÅRDEN

Søndag d. 30. april – lørdag d. 6. maj 2017 (uge 18)
En forrygende uge for garvede såvel som nye slægtsforskere. Der vil være spændende, historiske foredrag og udflugter til henholdsvis Sydfyn og Horsens, hvor vi bl.a. skal opleve det gamle statsfængsel og det unikke Industrimuseum. Vi lægger særlig vægt på social hygge og samvær med hinanden og derfor vil dette indgå som sang og underholdning. Ugen byder på masser af snak om slægtsforskning og der vil naturligvis også være mulighed for at få hjælp til egen søgning på egne medbragte computere.

Læs mere

JUNI

JYDEN HAN ER STÆRK OG SEJ

Søndag d. 11. – lørdag d. 17. juni 2017 (uge 24)
Vi har primært fokus på den jyske natur og historie med en lille afstikker til Nordfyn. 2 heldagsudflugter og 1 halvdagsudflugt bringer os vidt omkring. Herning- og Viborgegnen med bl.a. besøg i brunkulslejerne, Dollerup Bakker og Hald Hovedgård. Koldinghus, Keramikmuseet Clay og det flotte kulturcenter ”Humlemagasinet” med de smukke haver. Sidst, men ikke mindst, besøger vi Jelling Monumenterne og på vores rundtur i Vejle Ådal kommer vi forbi den smukke barokkirke i Nørup, Engelsholm Slot, Harald Blåtands Ravningbro og den legendariske Bindeballe Købmandsgård. På højskolen vil der være sang, morgensamlinger og foredrag der relaterer sig til emnet.

Læs mere

SLOTTE OG HERREGÅRDE – uge 24

Søndag d. 11. – lørdag d. 17. juni 2017 (uge 24)
Vi har fokus på udvalgte slotte og herregårde, men også på kunst, natur og historie. 2 heldagsudflugter og 1 halvdagsudflugt bringer os rundt på det idylliske Fyn, Sydjylland og den smukke Vejle Ådal. Vi kører bl.a. ad Herregårdsruten og besøger Ulriksholm Slot og Nyborg Slot. Vi ser Keramikmuseet Clay og kulturcenteret ”Humlemagasinet” med de smukke haver. På Koldinghus oplever vi H.K.H Prins Henriks unikke samling af orientalsk jadekunst – objekter som normalt findes i de private gemakker på Fredensborg Slot, Amalienborg og Chateau de Cayx. Sidst, men ikke mindst, besøger vi Jelling Monumenterne og på vores rundtur i Vejle Ådal kommer vi forbi den smukke barokkirke i Nørup, Engelsholm Slot, Harald Blåtands Ravningbro og den legendariske Bindeballe Købmandsgård.

Læs mere

FORTID OG FORTÆLLING

Søndag d. 25. juni – lørdag d. 1. juli 2017 (uge 26)
Med to yderst kompetente kursusledere, har vi sammensat et program for alle historie-elskere. Asser Amdisen og Rasmus Dahlberg er begge historikere, forfattere og aktive formidlere. De tager alle med på et klassisk højskoleophold, hvor de selv leverer nogle inspirerende foredrag, introducerer andre oplægsholdere og ellers sørger for den røde tråd gennem ugen.

Læs mere

AUGUST

SLOTTE OG HERREGÅRDE

Mandag d. 21. – fredag d. 25. august 2017 (uge 34)
Fyrster, herremænd og -fruer har til alle tider været samlere: jord, bygninger, kunst, jagttrofæer, smykker, rariteter m.m.
Vi skal besøge store, flotte huse.  Den ene udflugtsdag går til de arkitektoniske perler: Clausholm Slot, Gl. Estrup Herregård og Rosenholm Slot. Alle tre steder vil vi – sammen med lokale eksperter og rundvisere – fordybe os i spændende hjørner af dansk adels- og bygningshistorie.

Læs mere

SEPTEMBER

I HARALD BLÅTANDS FODSPOR

Mandag d. 4. – fredag d. 8. september 2017 (uge 36)
Til alle natur- og kulturentusiaster, der søger nye, spændende oplevelser og holder af et stemningsfyldt højskolemiljø med morgensamlinger, sang og foredrag.
En spændende uge i vikingernes tegn spundet ind i Brandbjerg Højskole smukke omgivelser.
På alle udflugter har vi følgeskab af Arkæolog og museumsformidler Annemarie Kruuse, som har arbejdet med vikingetiden siden 1976.

Læs mere

VORES VIDUNDERLIGE VERDENSARV

Mandag d. 4. – fredag d. 8. september 2017 (uge 36)
Klassisk højskoleophold for natur- og kulturentusiaster. Vi besøger ikke mindre 3 danske UNESCO monumenter!
3 gange verdensarv lige i vores baghave. Vær med til en spændende uge med fokus på vores natur- og kulturarv. Vi tager på heldagsudflugt til Fanø, hvor vi ser og hører om Vadehavets optagelse på Verdensarvslisten og tager med på både østers- og sælsafari. I Christiansfeld besøger vi den berømte Brødremenighed og sidst, men ikke mindst, besøger vi Jelling Monumenterne og det nye “Kongernes Jelling” som nærmest ligger i skoles baghave. På skolen vil der være sang, morgensamlinger og foredrag der relaterer sig til emnet. Bla. kigger Kulturstyrelsen forbi først på ugen og giver introduktion.

Læs mere